Categories: Διατροφή

Συντήρηση βάρους μετά τη δίαιτα: Πώς θα κρατήσετε μακριά τα περιττά κιλά

Share

Αρχικά, να σας δώσουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια που καταφέρατε να χάσετε τα περιττά κιλά και να ενισχύσετε τη συνολική υγεία σας.

Χωρίς όμως να θέλουμε να σας τρομάξουμε, απαιτείται επιμονή και αυτοσυγκράτηση εκ μέρους σας προκειμένου να μην παχύνετε πάλι. Όπως θα συνειδητοποιήσετε από πρώτο χέρι, η συντήρηση του βάρους σας παρουσιάζει πολλά κοινά σημεία με τη δίαιτα.

Πώς θα κρατήσετε μακριά τα περιττά κιλά

*Μην ξεχνάτε τι σας οδήγησε στην ανάγκη για δίαιτα

Κάθε άνθρωπος γνωρίζει καλά σε τι έχει αδυναμία και ποια διατροφική συμπεριφορά του τον οδήγησε εξαρχής στα παραπάνω κιλά. Για παράδειγμα, μπορεί να τρώγατε πατατάκια πριν τον ύπνο ή να τσιμπολογούσατε συνεχώς ανθυγιεινά σνακ. Σε κάθε περίπτωση, αν επιστρέψετε στις προηγούμενες συνήθειές σας, θα επιστρέψετε και στα προηγούμενα κιλά σας. Κρατήστε, λοιπόν, στο μυαλό σας τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην ανάγκη να κάνετε δίαιτα και προσπαθήστε να διατηρήσετε τις καλές συνήθειες που αποκτήσατε στη δίαιτα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε τις αγαπημένες σας λιχουδιές σας για πάντα, απλά να περιορίσετε την κατανάλωσή τους.

*Φάτε με μέτρο

Βασική προϋπόθεση μιας σωστής, ισορροπημένης δίαιτας είναι να σας μάθει να τρώτε σωστά, προσέχοντας τις μερίδες σας και αποφεύγοντας τις υπερβολές. Έτσι, στη συνέχεια δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να τρώτε με μέτρο. Όπως και κατά τη διάρκεια της δίαιτας, έτσι και μετά, δεν χρειάζεται να αποκλείσετε ομάδες τροφών από τη διατροφή σας, απλά να έχετε την αίσθηση του μέτρου. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να βγάλετε τελείως τα γλυκά από τη διατροφή σας, αλλά μπορείτε να τρώτε ένα γλυκό την εβδομάδα.

*Μην παραιτείστε με την πρώτη ατασθαλία

Μια «κακή» ημέρα δεν πρόκειται να καταστρέψει τα πάντα. Αντιθέτως, αν έχετε τον τρόπο σκέψης «όλα ή τίποτα» εύκολα θα απογοητευτείτε και θα οδηγηθείτε στην παραίτηση. Αν μία ημέρα βγήκατε εκτός διατροφικού προγράμματος, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Συνεχίστε την επόμενη ημέρα από εκεί που είχατε μείνει.

*Γυμναστείτε από το σπίτι

Η γυμναστική είναι ο απόλυτος σύμμαχος της σιλουέτας σας αφού τονώνει το σώμα σας και παράλληλα καίει θερμίδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυμνάζεστε με τις ώρες κάθε ημέρα. Ακόμη όμως και τώρα που μένουμε σπίτι, είναι σημαντικό να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

*Προτού φάτε, πιείτε

Ένα μπουκάλι νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να «νικήσετε» τις ξαφνικές λιγούρες που πιθανότατα οφείλονται στην ελαφριά αφυδάτωση του οργανισμού σας, την πλήξη της καραντίνας ή την νευρικότητα που σας προκαλεί η τηλεργασία.

via