Αχαϊα Ηλεία

Συνταξιοδοτήθηκε η γνωστή Πύργια παιδίατρος Αγγελική Τσιάτα – Μίχαλου

Ακούστε το άρθρο

Την 8η Σεπτεμβρίου 2020, υπέβαλε την παραίτησή της με σκοπό τη συνταξιοδότηση από τη θέση της παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, η Αγγελική Τσιατά – Μίχαλου, η «ιατρός αναφοράς» όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν οι συνάδελφοί της λόγω της βαθιάς γνώσης της επιστήμης της.

Καταγόμενη από τον Πύργο και τα Τρόπαια, κόρη των δασκάλων Βασιλικής Λαμπίρη και Άγγελου Τσιατά, είναι περήφανη για την καταγωγή της αλλά και για την απόκτηση ειδικότητας στο Πανεπιστήμιο Πατρών με μεγάλο δάσκαλό της τον Θεόδωρο Γιογκαράκη.

Η ίδια ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό με ιδιαίτερη σεμνότητα την αποχαιρετιστήρια επιστολή της:

«Ένα ταξίδι τελειώνει… Σαν να ήταν χθες που ξεκίνησα αυτό το εργασιακό ταξίδι των 40 χρόνων. Ένα ταξίδι με εύκολες και δύσκολες διαδρομές που με γέμισαν εμπειρίες. Προσπαθώ να φέρω στο προσκήνιο του μυαλού μου κάποια εικόνα που θα μπορούσε να συνοψίσει τη διαδρομή μου αυτά τα χρόνια. Είναι δύσκολο να σταθώ σε μια και μόνο. Γιατί η ουσία του ταξιδιού αυτού είναι πίσω από εικόνες, ήχους και μυρωδιές… Όλες οι μνήμες έχουν αφετηρία και τέλος λαμπερά βλέμματα και τρυφερές ψυχές! ΤΟ ΠΑΙΔΙ! Το κάθε παιδί, από τα εκατοντάδες παιδιά, που έσκυψα πάνω τους με σεβασμό και αγωνία για το καλύτερο. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που αντάμωσα αυτά τα χρόνια. Τα ευχαριστώ για όλα εκείνα που με έκαναν να αισθανθώ για κάθε λέξη τους γέλιο ή κλάμα. Τους εύχομαι ολόψυχα τύχη, υγεία, αγάπη και πάντα να ακούνε την καρδιά τους! Επίσης ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους και συνταξιδιώτες μου σε αυτή τη διαδρομή αφού με βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να φθάσω στο τέλος αυτού του ταξιδιού. Εύχομαι σε όλους καλό και δημιουργικό υπόλοιπο του δικού τους ταξιδιού, υγεία και χαρά! Τα συναισθήματά μου είναι πολλά και με κυρίαρχο τη συγκίνηση σας αποχαιρετώ. Με σεβασμό και εκτίμηση Αγγελική Τσιατά – Μίχαλου»

Όλη η επικαιρότητα