Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Δήθεν αριστεία και μόνο αχαριστία προς τους υγειονομικούς ήρωες της πανδημίας

Ακούστε το άρθρο

Οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών σε δομές υγείας συνεχίζονται, αλλά γιατροί δεν έρχονται… Η τελευταία επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη στο νοσοκομείο του Πύργου, με την δήλωση «όλα λειτούργησαν άψογα» ήταν πρόκληση. Όλη η Ηλεία, όλοι οι κυβερνητικοί και μη βουλευτές, όλοι οι φορείς ζητούν επανειλημμένα, εδώ και καιρό, ενίσχυση με ιατρούς. Όλη η κυβέρνηση της δήθεν αριστείας να έρθει στον νομό μας με παρόμοιες δηλώσεις , δεν κρύβεται η αποτυχία της αποδυνάμωσης των παροχών υγείας στον νομό Ηλείας. Είναι φανερό πια ότι τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, είναι φανερό πια ότι τα περιφερειακά ιατρεία θα κάνουν πολύ καιρό να λειτουργήσουν στις περιοχές τους.

Μας ενημέρωσε ο υφυπουργός ότι «η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην προκήρυξη νέων θέσεων ιατρών προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων».

ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ.

Τουλάχιστον, ας προσδιόριζε τα κίνητρα που θα συνοδεύουν τις νέες προκηρύξεις…

Μας ενημέρωσε ο υφυπουργός ότι «το σύστημα υγείας άντεξε και το νοσοκομείο Πύργου και οι υπόλοιπες δομές του Νομού με επάρκεια και πληρότητα αντιμετώπισαν την μεγάλη μάχη που δώσαμε»

Αποδυναμώσατε τα νοσοκομεία και όλα τα Κέντρα Υγείας, χωρίς να φέρετε ούτε έναν γιατρό για να ενισχύσετε το σύστημα υγείας. Δεν το λες ούτε επάρκεια ούτε πληρότητα αυτό.

Η δήθεν εκτίμησή σας και οι δήθεν φωνές σας για την ενίσχυση των νοσοκομείων δεν μπορούν να αποτρέψουν τον πρωθυπουργό, να εκδηλώσει τις πραγματικές προθέσεις του για το ΕΣΥ . Μετά τα δήθεν χειροκροτήματα και τα δήθεν δώρα που θα δίνονταν, μετά τις δήθεν προσλήψεις και την δήθεν ενίσχυση, ετοιμάζεται το τελικό χτύπημα στο ΕΣΥ. Αλλά, όπως είπε και βουλευτής της κυβέρνησης η Αθήνα δεν ακούει τίποτα..

Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, είναι φανερό ότι το σχέδιο υλοποιείται. Ξεκίνησε με την συγκέντρωση γιατρών στα αστικά κέντρα (από το νοσοκομείο Πύργου αποδυναμώθηκε κυρίως η ΜΕΘ) και συνεχίζεται με την πρωτοφανή αδράνεια στην ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό.

Διαρκώς μειώνετε την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας στον νομό και ωθείτε τον πολίτη προς τον ιδιωτικό τομέα. Πίσω από αυτή την προσέγγιση κρύβεται το άνοιγμα του ΕΣΥ στην αγορά και η άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίησή του, θέση που ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει και υποστηρίζει τις δημόσιες δομές υγείας προς όφελος της κοινωνίας.

Το μεγάλο δίδαγμα, παραδεκτό σε όλο τον κόσμο, από την πανδημία δεν είναι η «αγαστή συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα» αλλά η ανάγκη γενναίας επένδυσης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και η ενίσχυσή του με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς) για να καλύψει τις νέες υγειονομικές ανάγκες με ισότιμο και ποιοτικό τρόπο. Ειδικά στον νομό μας, σύσσωμη η Ηλεία συνεχώς ΖΗΤΑ ενισχύσεις με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ΗΛΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Όλη η επικαιρότητα