Ηλεία Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: “Προσβολή για τους Επιστήμονες-Ελεύθερους Επαγγελματίες το επίδομα των 400 ευρώ”

Ακούστε το άρθρο

Μετά τα ντροπιαστικά και σκανδαλώδη vounchers του Μαίου του 2020, η κυβέρνηση επανέρχεται ξανά να προσβάλλει τους επιστήμονες, αυτή τη φορά μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Από τους 120.000 επιστήμονες ο υπουργός εργασίας κ.Χατζηδάκης αποφάσισε να χορηγηθεί το ποσό των 400 ευρώ μόνο σε 44.258 επιστήμονες.

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε ένα εξαιρετικά καταρτισμένο δυναμικό δεν έχει προηγούμενο, συγκεκριμένα το ποσό των 17,7 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί μέσω του αποθεματικού τους λογαριασμού ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ, οι όροι και οι προϋποθέσεις δε, πέρα από πρωτόγνωροι είναι και στοχευμένοι να το πάρουν όσο το δυνατόν λιγότεροι.

Επιβάλλεται λοιπόν να αλλάξει η κοινή υπουργική απόφαση και να υπάρξει πραγματική στήριξη σε όσους περισσότερους το έχουν ανάγκη.

Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη αποδεικνύει την συνολική αντίληψη του για τους επιστήμονες, οι βαρύγδουπες υποσχέσεις για σχέδιο αποτροπής του brain drain στην περασμένη ΔΕΘ, αποδεικνύονται άκρως ψεύτικες και αποπροσανατολιστικές.

Οι επιστήμονες επιβάλλεται και χρήζουν τον σεβασμό και την αξιοπρεπή αντιμετώπιση που τους αρμόζει, για να τους δοθεί χώρος να αποτελέσουν τον πυρήνα της ανάπτυξης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Ομάδα ΜμΕ-Ελεύθερων επαγγελματιών
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας

Όλη η επικαιρότητα