Ηλεία Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: «Συνεργοί στο έγκλημα οι βουλευτές της ΝΔ»

Ακούστε το άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ:

Έδωσαν τη χαριστική βολή στα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε! Οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ηλείας ψήφισαν χθες τη συρρίκνωση των πανεπιστημιακών τμημάτων του νομού μας, τα οποία μη έχοντας φοιτητές αλλά και μη έχοντας πόρους, μοιραία θα κλείσουν…

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας, η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε το νομοσχέδιο που μειώνει δραματικά τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ. Με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αποκλείουν από τα Πανεπιστήμια πάνω από 25.000 υποψηφίους. Απαγορεύουν σε χιλιάδες μαθητές να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Λες και η πρόσβαση στη γνώση είναι προνόμιο και όχι ΔΙΚΑΙΩΜΑ! Όπως με απίστευτο κυνισμό επιβεβαίωσε η ίδια η υπουργός Παιδείας, 1 στα 3 πανεπιστημιακά τμήματα θα κλείσει λόγω έλλειψης φοιτητών.

Αντί να μεριμνήσουν για τη στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό των πανεπιστημίων και ιδιαίτερα των περιφερειακών τμημάτων, σχεδιάζουν να προσλάβουν 1000 ακόμα ειδικούς φρουρούς. Αντί για πανεπιστημιακούς δασκάλους προσλαμβάνουν κι άλλους αστυνομικούς! Αφού βεβαίως, με απίστευτα κυνικό τρόπο, κατήργησαν τις θέσεις των φυλάκων σε σχολεία και πανεπιστήμια. Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι πολίτες θυμούνται. Πολλοί το έζησαν ως πραγματικότητα!

Όλα αυτά γίνονται για να δοθεί πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια, για τα πτυχία των οποίων φρόντισε η ΝΔ να έχουν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τα πτυχία των δημόσιων Πανεπιστημίων. Κατά «σύμπτωση» οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων είναι χρηματοδότες της ΝΔ. Στα κολέγια, βέβαια, δεν θα υπάρχει καμιά βάση εισαγωγής. Η μοναδική «βάση» θα είναι η ικανότητα των οικογενειών να καταβάλλουν τα δίδακτρα. Και με όλα τούτα, έχουν το θράσος να μιλούν για αριστεία!

Αλήθεια, πώς θα αισθάνονται οι πολίτες της Ηλείας, που τα παιδιά τους θα αποκλειστούν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση; Που θα υποχρεωθούν, αν τα παιδιά τους θέλουν να σπουδάσουν, να βάλουν ακόμη πιο γερά «το χέρι στην τσέπη» για να πληρώσουν, όσοι βέβαια έχουν τη δυνατότητα, ένα πτυχίο με πρόσβαση στην αγορά εργασίας;

Η Ηλεία ήταν ο μοναδικός νομός σε όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα χωρίς πανεπιστημιακά τμήματα. Με τον νόμο 4610/2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκαν για πρώτη φορά τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, δύο στον Πύργο και ένα στην Αμαλιάδα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε άρον άρον να καταργήσει το ΤΕΦΑΑ του Πύργου, αγνοώντας τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία αποφάσισε να λειτουργήσει το τμήμα.

Χθες ήταν η σειρά των υπόλοιπων δύο τμημάτων να δεχτούν τη χαριστική βολή. Οι μνήμες από το εφιαλτικό 2013 ζωντανεύουν. Ένα νέο έγκλημα, όπως τότε με το σχέδιο «Αθηνά», συντελείται σήμερα. Και το έγκλημα αυτό φέρει την υπογραφή και των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Ηλείας!!!

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Τμήμα Παιδείας

Όλη η επικαιρότητα