Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ Ηλιδας: Μια οφειλόμενη απάντηση στις δηλώσεις του Δημάρχου Ήλιδας, για δήθεν «προμελετημένο έγκλημα για την Ηλεία»

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λυμπέρη, για την κατάσταση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ηλεία και για τα τμήματα που αλλάζουν νομούς, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος Γαβρόγλου!

Η Οργάνωση Μελών Ήλιδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί απαράδεκτες και αποπροσανατολιστικές αυτές τις δηλώσεις και υπενθυμίζει ότι με τον νόμο 4619 του 2019 «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ» προβλεπόταν η ίδρυση τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία: το Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, το Τμήμα Μουσειολογίας και το Τμήμα ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.
Στην Αμαλιάδα το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αναβαθμίστηκε σε τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, πενταετούς φοίτησης και εντάχθηκε στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Το τμήμα μπορεί να αναπτύξει όλες τις κατευθύνσεις της γεωπονικής επιστήμης και οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ μπορούν ή να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να λάβουν το πτυχίο του ΤΕΙ ή εφόσον το επιθυμούν, παρακολουθώντας επιπλέον μαθήματα να λάβουν πανεπιστημιακό πτυχίο. Παράλληλα είχε δρομολογηθεί η ίδρυση Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας, Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, με έδρα την Αμαλιάδα, θέμα το οποίο θα ετίθετο υπόψη της Συγκλήτου με θετική εισήγηση εκ μέρους του Υπουργείου.

Αντί να υπάρξει συνέχεια με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και εγρήγορση από τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές για την υλοποίηση όλου του σχεδιασμού, παρακολουθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ένα όργιο φημολογίας σχετικά με τη μεταφορά του τμήματος. Η πρόσφατη τελική εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών έδωσε τη χαριστική βολή για τα τμήματα της Ηλείας, προτείνοντας τη μεταφορά του Τμήματος Γεωπονίας στο Μεσολόγγι.
Απαθείς και άπραγοι οι κυβερνητικοί βουλευτές παρακολουθούσαν απλώς το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η προσπάθειά τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με τη μεταφορά τάχα άλλου άσχετου τμήματος στην Αμαλιάδα, όπως ψελλίζει ο κ. Νικολακόπουλος, προκαλεί αγανάκτηση στους πολίτες της Ήλιδας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε ό,τι είχε υποσχεθεί και θωράκισε με τον καλύτερο τρόπο όλα τα τμήματα στο νομό. Το χρέος για τη συνέχιση ήταν στους ώμους των αιρετών, δημάρχων, περιφέρειας και βουλευτών. Ας εντείνουν τις προσπάθειές τους έστω και την τελευταία στιγμή προς το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση που έχουν την ευθύνη των τελικών αποφάσεων.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνήθης πρακτική αποπροσανατολισμού του κ. Λυμπέρη, που αφήνει στο απυρόβλητο τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την απαξίωση του Τμήματος Γεωπονίας, όπως ακριβώς έπραξε και για το δρόμο Πάτρα-Πύργος μετά την ακύρωση του έργου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον έχει μετατρέψει σε άβουλο άρχοντα, ετεροκαθοριζόμενο από τις ετερόκλητες συμμαχίες της παράταξής του. Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και η ατολμία της να συγκρουστεί με την κυβέρνηση για το συμφέρον της πόλης, οδηγούν το Δήμο μας σε απαξίωση και μαρασμό, και αυτό οι πολίτες το γνωρίζουν…

ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία
Οργάνωση Μελών Ήλιδας

Όλη η επικαιρότητα