Ποδόσφαιρο

Σχέδιο για επιστροφή στα γήπεδα – Γ. Μποροβήλος(Πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης): «Περιμένουμε τους λοιμοξιολόγους»!

Ακούστε το άρθρο

Στο… περίμενε η Αττική, τι ισχύει για τους υπόλοιπους νομούς!

Έχουν ξεκινήσει αρκετά τοπικά πρωταθλήματα ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της ΕΠΣ Ηλείας,  και σύντομα αναμένεται να έχουμε πλήρη αγωνιστική δράση παντού, ήδη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινά στην Ηλεία μετά την Α1 και η Α2 ,  όμως το φίλαθλο κοινό δεν μπορεί να δει δια ζώσης και από την εξέδρα , τους αγώνες λόγω των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία του Covid-19.

Αν και το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ηλεία έγινε ο «χαμός» στα ξέφραγα… γήπεδα!  Ακριβή εκτίμηση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα δεν μπορεί να υπάρξει στην παρούσα φάση καθώς τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά οπότε μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει σε ισχύ το υπάρχον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το σχέδιο όμως για τα ανοιχτά γήπεδα και επιστροφή κόσμου στις εξέδρες δεν έχει εγκαταλειφθεί.

Μολονότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε απαισιόδοξος για την επιστροφή κόσμου στα γήπεδα, σύμφωνα με το dikisports «στο Μαξίμου έχει κατατεθεί το σχέδιο για ανοιχτά γήπεδα στις περιοχές που έχουν μειωμένα κρούσματα κορωνοϊού». Επιπλέον τονίζεται πως θα «φτάνει μέχρι και στο ποσοστό 35’% των φιλάθλων με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Η Αττική ούτως ή άλλως θα περιμένει». Το θέμα πάντως δεν είναι απλό καθώς με τον αυξανόμενο ρυθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ο κρατικός μηχανισμός είναι σε κατάσταση συναγερμού. Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα την πάρουν οι ειδικοί με βάση τα επιδημολογικά δεδομένα και για την ώρα δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα για θεατές στα γήπεδα έστω και με συγκεκριμένο ποσοστό.

Στην «Πατρίς – Σπορ» μίλησε χθες τηλεφωνικά, ο άλλοτε διαιτητής «Σούπερ – Λιγκ» , νυν πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και μέλος του Δ.Σ. της «Σούπερ – Λιγκ» κ. Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος σημειωτέον, παρακολουθεί στενά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ηλείας, καθώς αρκετά ταλέντα του Νομού μας, έχουν περάσει , από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, ενώ και αυτή την ώρα υπάρχουν αρκετά παιδιά από την Ηλεία! Ας δούμε τι δήλωσε αναφορικά με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα: «Ότι ακούγεται, και ότι γράφεται για την ώρα τουλάχιστον, είναι φήμες και μόνο φήμες! Εμείς φυσικά και θέλουμε τουλάχιστον ένα 20% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου, να επιστρέψει στα γήπεδα μας, όμως επαναλαμβάνω, για την ώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο, παρότι και η πολιτεία θα το ήθελε, για να «ανασάνουν» οι ομάδες, είτε αυτές είναι επαγγελματικές όπως η δική μου, και πολύ περισσότερο τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία αν πάμε έτσι, δύσκολα θα βγάλουν τη σεζόν! Απλά  όπως όλοι, έτσι και εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, περιμένουμε  την απόφαση των λοιμοξιολόγων της χώρας μας! Θέλω να ελπίζω, ότι τουλάχιστον στην επαρχία που δεν έχουμε έξαρση των κρουσμάτων , όπως στην Αττική, θα μπορέσει έστω και ένα 20% αυτών που αγαπούν το ποδόσφαιρο, να επιστρέψει σε πρώτη φάση στα γήπεδα»!

Όλη η επικαιρότητα