Ηλεία Συνεντεύξεις

«Σχεδόν Ενήλικες» με τη Νάνσυ Μπούκλη

Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη στη Νάντια Μανιάτη

 

Επίκαιρη και φιλόδοξη η νέα σειρά

Το 2020 ήταν σίγουρα μία ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά που έφερε τα πάνω κάτω, που μας δίδαξε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και που τελικώς ανέτρεψε τα πάντα σε όλους τους τομείς. Ωστόσο το άστρο κάποιων ανθρώπων ανάμεσά τους και αυτό της δικής μας  Nάνσυς  Μπούκλη παρέμεινε φωτεινό και κατάφερε να ζεσταίνει τα βράδια μας κάθε Πέμπτη, μέσα από το νέο της ρόλο στη σειρά που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό του Mega.

Αν και λόγω της κατάστασης όλες οι θεατρικές παραστάσεις του 2020 ακυρώθηκαν με αποτέλεσμα να μεταφερθούν για το 2021, το αστέρι της συμπατριώτισσας ηθοποιού έλαμψε και μέσα στην πανδημία αφού τον Αύγουστο επιλέχθηκε για τη νέα τηλεοπτική σειρά της Μυρτoύς Κοντοβά που προβάλλεται εδώ και δύο εβδομάδες.   Η ενημέρωση ότι κέρδισε το ρόλο, της έγινε ενώ ήταν σε διακοπές στην Κρήτη, κάτι που τη χαροποίησε ιδιαίτερα -όπως και εμάς άλλωστε- έτσι συμμετέχει στην παρέα των «Σχεδόν Ενηλίκων» οι οποίοι μέσα από όλα τα προβλήματα που έχουν ζήσει και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που έχουν υποστεί, προσπαθούν να απολαύσουν την καθημερινότητά τους και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής που καλούνται να υιοθετήσουν ο οποίος έρχεται κόντρα σε όλα ήξεραν, έκαναν και ζούσαν…

 

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τη Μυρτώ Κοντοβά;

Αρχές Αυγούστου, έλαβα από την casting director της σειράς, δύο σκηνές από το σενάριο. Μου άρεσε πολύ αυτό που διάβασα και ο ρόλος της Δάφνης που μου πρότειναν να δοκιμάσω. Μετά από λίγες μέρες, πήγα στο γραφείο, και μαζί με τον συνσκηνοθέτη και τον ηθοποιό που υποδύεται τον Χρήστο, κάναμε τις σκηνές που είχα μελετήσει. Την επόμενη, έφευγα για καλοκαιρινές διακοπές. Το πρώτο μου πρωινό στην Κρήτη λοιπόν, λαμβάνω μήνυμα από την casting director ότι
τον πήρα τον ρόλο και η χαρά μου ήταν μεγάλη!

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με μια τόσο επιτυχημένη σεναριογράφο που αγγίζει το τηλεοπτικό κοινό και με ότι ασχολείται γίνεται επιτυχία;

Είμαι πολύ τυχερή και ευτυχής που συμμετέχω σε μια σειρά με ένα τόσο καλογραμμένο σενάριο με τρισδιάστατους χαρακτήρες και που συνεργάζομαι με μία γυναίκα που ακούει και αγαπάει τόσο τους ανθρώπους και την Αθήνα. Ακόμα και στις συνθήκες που ζούμε, οι ήρωες της σειράς, κυκλοφορούν και ζουν στα μέρη της Αθήνας με τέτοιον τρόπο, που δεν μπορείς να μην ταυτιστείς με κάποιον απ’ αυτούς, να τους λατρέψεις, να τους έχεις για παρέα και να θέλεις γενικώς να ξαναπεράσεις απ’ όλα αυτά τα μέρη που βλέπεις στην οθόνη σου.

Μίλησέ μας για το ρόλο σου;

Υποδύομαι την Δάφνη. Είναι 28 χρονών και είναι η κοπέλα του Αλέξη εδώ και πέντε χρόνια. Είναι γραφίστρια, η περιορισμένη αγορά εργασίας όμως την έχει οδηγήσει να γίνει dogwalker. Την βρίσκουμε σε μία περίοδο όπου η ζωή της με τον Αλέξη δεν είναι εύκολη, και εκείνη επιδιώκει να το αλλάξει ριζικά αυτό.

Ποια είναι η υπόθεση του έργου;

Παρακολουθούμε τις ζωές 4 φίλων γύρω στα 40, του Αποστόλη, του Θωμά, της Νικόλ και του Αλέξη, που μοιράζονται τις καθημερινές τους ιστορίες που αφορούν τον έρωτα και τη ζωή, με φόντο μια κοινωνία που αλλάζει, μετασχηματίζεται και δίνει κάθε μέρα εξετάσεις επιβίωσης. Ορμητήριο των τεσσάρων αυτών ηρώων γίνεται μια παλιά διπλοκατοικία με κήπο και ταράτσα στην πόλη. Αναζητούν κάτι από τον παλιό κόσμο που ήδη γνωρίζουν καλά, έχοντας επιβιώσει από την ελληνική κρίση, τα μνημόνια, τον αντικαπνιστικό νόμο, την ανεργία, τον κορωνοϊό και  την καραντίνα. Το θυμικό του Έλληνα συγκρούεται με το ευρωπαϊκό μοντέλο ζωής με πρωταγωνιστές «Σχεδόν Ενήλικες» που προσπαθούν να απολαύσουν την καθημερινότητά τους. Το στοίχημα είναι εύκολο να σταθούν όρθιοι σε ό,τι απίστευτο θα τους συμβεί από εδώ και στο εξής.

Εκτός από τα τηλεοπτικά ετοιμάζεις κάτι άλλο ή λόγω covid είναι περιορισμένες οι δουλειές;

Λόγω της αναστολής της θεατρικής εργασίας οι παραστάσεις που συμμετείχα μεταφέρονται με το καλό για αργότερα.

Στους «Σχεδόν Ενήλικες» πρωταγωνιστούν επίσης οι: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Θεοδώρα Τζήμου,  Γιώργος Παπαγεωργίου, Φωτεινή Αθερίδου, Μαριάννα Δημητρίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Χρήστος Κοντογεώργης, Εθέρ Μελισσουργού, Γιούλα Μπούνταλη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αντώνης Μυριαγκός, Χρήστος Σαπουντζής, Έλλη Σαχίνη, Ιβάν Σβιτάιλο, Ελίζα Σκολίδη, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Η Νάνσυ Μπούκλη κάνει και ένα πέρασμα στο β΄κύκλο της επιτυχημένης αστυνομικής σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια «Έτερος Εγώ» που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία από συνδρομητικό κανάλι. Της σειράς προηγήθηκε ομότιτλη κινηματογραφική ταινία πριν από 5 χρόνια που γνώρισε μεγάλη επιτυχία..

Όλη η επικαιρότητα