Μπάσκετ

Σχορτσανίτης: «Έχω κλάψει εξαιτίας του ρατσισμού, το χειρότερο πράγμα που άκουσα είναι το “γιατί τώρα;”»

Ακούστε το άρθρο

O Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε για την καριέρα του, την ζωή του, την οικογένεια του, το μπάσκετ, τις δύσκολες στιγμές ως αθλητής, αλλά και τον ρατσισμό

O Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έδωσε συνέντευξη στο Lifo.gr και μίλησε για τη ζωή του, την καριέρα του αλλά και για το ρατσισμό που δέχθηκε όταν ήταν μικρός.

Μεταξύ άλλων είπε: «Το χειρότερο πράγμα που έχω ακούσει είναι «γιατί τώρα;». Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ότι η αλήθεια δεν εξαρτάται από το πόσο χρόνο θα πάρει για να την πιστέψει ο κόσμος, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει. Αλλά γι’ αυτό υπάρχει το δικαστήριο, για να βρεθεί η αλήθεια. Είμαι συγκλονισμένος. Το θάρρος που χρειάζεται για να κρατήσεις κάτι τέτοιο μέσα σου τόσο καιρό και να βγεις να το πεις κάποια στιγμή είναι τεράστιο.

Ως πιτσιρικάς βίωσα πάρα πολλά ρατσιστικά περιστατικά. Φταίει η άγνοια. Υπάρχει κόσμος που δεν βλέπει πέρα από το χρώμα. Είναι δύσκολο, είναι ένα κομμάτι που δεν μπορείς να το πιάσεις εύκολα. Η αλήθεια είναι μία. Κανένας δεν γεννιέται ρατσιστής. Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει τον κάνει ρατσιστή. Εντάξει, μικρός ήμουν, με πείραζε, έχω κλάψει γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μάθω στα παιδιά μου να είναι καλύτεροι άνθρωποι».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα