Ηλεία

Φωτιά στην Δαφνιώτισσα: Συνελήφθη ένας 49χρονος

Ακούστε το άρθρο

Ένας 49χρονος, συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ στο πλαίσιο του αυτοφώρου για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση στην περιοχή της Δαφνιώτισσας και ο οποίος εκτελούσε εργασίες καύσης ελαιοκλάδων σε αγρόκτημα με τη χρήση φωτιάς, χωρίς να έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης και κατέκαψε περίπου 5 στρέμματα δασικής έκτασης κατασβέστηκε με την συνδρομή 8 πυροσβεστικών οχημάτων από τις Π.Υ. Αμαλιάδας, Πατρών, Ναυπάκτου και την ΕΜΑΚ.

Στο συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ και συντάχθηκε δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια. Μετά από προφορική εντολή της εισαγγελέως πρωτοδικών Αμαλιάδας αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας υπενθυμίζει ότι οι αγρότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εκτελούν εργασίες καύσης ελαιοκλάδων, εντός αγρών οι οποίοι συνορεύουν με δασικές εκτάσεις ή βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτές.

Εφόσον η καύση ξεφύγει από τον έλεγχο, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ενώ σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά σε γειτονικό αγρόκτημα ή σε δασική έκταση, ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία

Όλη η επικαιρότητα