WEB tv Ηλεία

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Καράτουλα: Δεν σταματούν τον αγώνα για την ολοκλήρωση του νέου σχολικού κτιρίου

Ακούστε το άρθρο

Νέα συνάντηση αύριο στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ

Σε συνεχή αγώνα βρίσκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Καράτουλα, οι μαθητές του οποίου μία ανάσα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκονται αντιμέτωποι –για μια ακόμα φορά- με την στέγαση τους να είναι μετέωρη…

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια οι μαθητές φοιτούν σε λυόμενες αίθουσες -υπό άθλιες συνθήκες- ενώ και φέτος δεν γνωρίζουν πότε θα φιλοξενηθούν στο νέο κτίριο που πρόκειται να στεγάσει τις δυο σχολικές μονάδες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ –και την Πέλυ Μπεβούδα- ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Μαρκόπουλος τόνισε πως «Εδώ και δώδεκα χρόνια το σχολικό συγκρότημα δεν έχει ολοκληρωθεί αφού από Σεπτέμβρη σε Σεπτέμβρη παίρνουμε υποσχέσεις ότι τα παιδιά θα μπουν στο νέο κτίριο, προκειμένου να κάνουν μάθημα τους όπως επιβάλλεται. Παρ` όλα αυτά παραμένουν στις λυόμενες αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί εκεί από το 2008, χρονιά που το κτίριο που στέγαζε τις σχολικές μονάδες κρίθηκε προς κατεδάφιση. Τότε κρίθηκε επίσης πως το σχολείο έπρεπε να στεγαστεί σε λυόμενες αίθουσες. Οι αίθουσες τοποθετήθηκαν σε άλλο χώρο προκειμένου στο χώρο να ανεγερθεί το νέο κτίριο. Η Πολιτεία χρηματοδότησε με 5,5 εκατομμύρια ευρώ την εκτέλεση του έργου, τον Σεπτέμβρη του 2015. Έχουν περάσει πέντε χρόνια ακριβώς μετά την έναρξη των εργασιών και ακόμη να αποδοθεί προς χρήση το κτίριο. Μας δίνουν συνέχεια υποσχέσεις…»

Ο κ. Μαρκόπουλος πρόσθεσε πως «Από το Σεπτέμβρη του 2015 οι εργασίες ουσιαστικά δεν σταμάτησαν, εκτός από κάποιες δικαστικές διαμάχες που είχε ο εργολάβος με κάποιους. Ακόμα και τώρα γίνονται εργασίες αφού δίνονται συνεχείς παρατάσεις μεταξύ εργολάβου και της ΚΤΥΠ (σ.σ. Κτιριακές Υποδομές, πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), με την τελευταία παράταση, με βάση την ενημέρωση που είχαμε να ήταν για τις 31 Αυγούστου. Δεν γνωρίζω αν έχει δοθεί άλλη παράταση. Πρόσφατα επισκέφθηκα το σχολείο μαζί με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Αθανασόπουλο και τον αντιδήμαρχο Πύργου, κ. Μεσσαλά, διαπιστώνοντα ότι στον  προαύλιο χώρο υπολείπονται εργασίες. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι για να ολοκληρωθούν οι εργασίες απαιτείται σχεδόν ένας μήνας ακόμα, δηλαδή τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτώβρη».

«Παρ` όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε διαρκώς και  κλείσαμε ραντεβού την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, όπου θα μεταβούμε στην Αθήνα για να συναντήσουμε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Γιάνναρη και να δούμε τι νέο έχει, σχετικά με την εξέλιξη του έργου. Ως γνωστόν είχαμε ξαναεπισκεφθεί τον συγκεκριμένο κύριο τον περασμένο Φεβρουάριο και τότε μας είχε ενημερώσει ότι το Μάιο που μας πέρασε θα έχει ολοκληρωθεί το έργο…».

Όλη η επικαιρότητα