Ηλεία

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας & Ζαχάρως: «Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις»

Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωσή του που υπογράφουν ο πρόεδρος και η γραμματέας Χρήστος Γαρύφαλλος (ΦΩΤΟ) και Ελένη Γάζου, αντίστοιχα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως επισημαίνει τα εξής:

«Μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον Δήμο Πύργου και θέλοντας να προλάβουμε οποιαδήποτε άσχημη και κακή εξέλιξη πρέπει να γίνει κατανοητό πως οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και δεν αφορά μόνο τον προσβληθέντα ή την οικογένεια του. Μας αφορά όλους. Η υποχρέωση τήρησης των μέτρων προστασίας δεν γνωρίζει εξαιρέσεις. Οι ιδιορρυθμίες είναι ζήτημα στοιχειώδους κοινωνικής ευθύνης για όλους και όλες και η απαίτηση για την τήρηση των μέτρων θα διασφαλιστεί με όλους τους τρόπους.

Είμαστε από τους πρώτους Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα που από τον Σεπτέμβριο είχαμε ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα προληπτικών τεστ covid 19 σε όλους τους εργαζόμενους σε ζωτικές υπηρεσίες των Δήμων (καθαριότητας, παιδικοί σταθμοί, πρόνοια, βοήθεια στο σπίτι κλπ)

Ακόμα και για αυτό το αυτονόητο και δίκαιο αίτημα η κυβέρνηση δείχνει την αναλγησία της διατηρώντας σε διαρκή εκκρεμότητα το «βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα» για το νοσοκομειακό κλάδο και εργαζόμενους των ΟΤΑ.

Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες των ΟΤΑ παρά την κυβερνητική απαξία και αδιαφορία απέναντι μας όπως και την άνοιξη έτσι και τώρα θα ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την βοήθεια των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, επιβεβαιώνοντας έτσι για μια ακόμη φορά τη αναγκαιότητα του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.

Ευχόμαστε όλοι να περάσουμε αυτή την περιπέτεια με υγεία και να βγούμε νικητές. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Όλη η επικαιρότητα