Ηλεία

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκ. Αμαλιάδας: «Κόκκινο πανί» η Αγγελάκου

Ακούστε το άρθρο

«ΣΚΛΗΡΗ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ & ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Για αυταρχισμό, εμπάθεια και καμία διάθεση συνεργασίας κατηγορεί την αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου!

Με μια ανακοίνωση – «καταπέλτη», η διοίκηση του συλλόγου αρχικά μιλά για την περαιτέρω υποβάθμιση όπως του τμήματος επειγόντων, λόγω του βάρους που έχει δοθεί στην λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου.

«Προβλήματα δίχως τέλος για την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας .  Η ετεροβαρής μέριμνα  σε μεγάλο βαθμό για την λειτουργία μόνο, του εμβολιαστικού κέντρου έχει καταστήσει ανενεργής τις άλλες δραστηριότητες  του νοσοκομείου.

Η   δυσχερής λειτουργία του τμήματος των  επειγόντων , η προβληματική διαχείριση των ασθενών που επισκέπτονται  το νοσοκομείο, η κατάρρευση  του Δικτύου Υπηρεσιών Υγείας Μαιών, και άλλα, συνθέτουν την εικόνα  του νοσοκομείου μας.                                          

Στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή της περιόδου ,με τα κρούσματα covid να επανέρχονται απειλητικά ,σε ένα μέλλον αβέβαιο ενόψει τρίτου κύματος ,οι διοικούντες αντί να θωρακίσουν το νοσοκομείο το έχουν αφήσει στο έλεος του , Θεού..

Χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κυριακή 31/1/2021 στο νοσοκομείο υπήρχε μόνο ένας γενικός ιατρός χωρίς κάλυψη βοηθού. Σε σοβαρό περιστατικό που χρειάστηκε να διακομίσει στο νοσοκομείο του Πύργου, η Νοσηλευτική μας Μονάδα έμεινε για όση ώρα απουσίαζε ο εφημερεύων χωρίς ιατρό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως της φύλαξης, δυσκολεύονται να καταρτίσουν ημερήσιο πρόγραμμα. Oι εργαζόμενοι εκεί αναγκάζονται σε διπλοβάρδιες, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ανάπαυση και ρεπό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μας εμπαίζει η αναπληρώτρια διοικήτρια»

Οι εργαζόμενοι εξαπολύουν, μέσω της ανακοίνωσης, «δριμύ κατηγορώ» κατά της κας Αγγελάκου, μιλώντας μάλιστα για πρακτικές που θυμίζουν «σκοτεινές εποχές»:

«Η αναπληρώτρια διοικήτρια, όταν της θέσαμε τις σοβαρές αυτές καταγγελίες, το μόνο που βρήκε να μας πει είναι, «ότι γίνονταν και επί προηγούμενων διοικήσεων… και ότι είναι σε διαβούλευση με τους αρμοδίους για επίλυσή τους», με λίγα λογία μας εμπαίζει!…

Αποδεδειγμένα πια, μετά από έναν χρόνο θητείας της, αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων, έχει οδηγήσει τη νοσηλευτική μας μονάδα σε κατάρρευση, το προσωπικό σε  απόγνωση και διωγμό.

Με πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές, διοικεί με αυταρχισμό και εκδικητικότητα. Οποίος υπάλληλος τολμήσει να αμφισβητήσει τις οδηγίες της κινδυνεύει με πειθαρχικές διώξεις και επακόλουθα… Είναι γνωστές οι οδηγίες «περί ευπρεπώς ενδεδυμένων εργαζομένων»…

Αντιμετωπίζει με εμπάθεια και απαξίωση, το νόμιμα εκλεγμένο σωματείο και προσβάλει με την προκλητική στάση της, τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους. Αυτή τη φορά αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου, ασχολείται με τις “πίτες” και βάζει διαχωρισμούς…».

Βολές και πίτα κατά… μόνας

Σε άλλο σημείο οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η κα Αγγελάκου έχει «αλλεργία» στην κριτική, με αναφορές και στη μη πραγματοποίηση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία εργαζομένων:

«Είθισται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες η εκάστοτε διοίκηση σε συνεννόηση με το σωματείο να ρυθμίζουν τη διαδικασία για το  έθιμο της “κοπής της πίτας”.  Σε κλίμα συναίνεσης να γίνεται ένας απολογισμός πεπραγμένων, εξαγγελίες στόχων και προοπτική για το μέλλον και η κάθε διοίκηση  συνήθιζε να ανταμείβει τους εργαζομένους με επιπλέον ρεπό.

Χαρακτηριστικά ο προηγούμενος διοικητής έδωσε ως δώρο στους εργαζομένους «4 ρεπό» και υπήρχε πάντα μια εορταστική και ελπιδοφόρα διάθεση για το προσωπικό. Εφέτος χωρίς να μπει στον κόπο να μας ενημερώσει, διέταξε την απαγόρευση οποιασδήποτε διαδικασίας και ψυχρά εντέλει τους εργαζόμενους να περάσουν από την κουζίνα του νοσοκομείου να πάρουν ένα ξερό κομμάτι πίτα.

Η κυρία διοικήτρια έχει “αλλεργία στην κριτική” είναι εριστική απέναντι στους εργαζόμενους και εκδηλώνει περιφρόνηση για το σωματείο, την ιστορία του και τους αγώνες  του. Εμείς σε αυτό τον κατήφορο δεν θα την ακολουθήσουμε».

Όλη η επικαιρότητα