Ηλεία

Σύλλογος Εστίασης Πύργου «Ο Διόνυσος»: Ναι στα εμβόλια όχι στον διαχωρισμό

Ακούστε το άρθρο

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του πάρκου Ξυστρή πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση του Συλλόγου Ιδιοκτητών καταστημάτων Εστίασης Πύργου «Διόνυσος».

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης (που ήταν η τελευταία για το καλοκαίρι, με την επόμενη να ορίζεται για το ερχόμενο Φθινόπωρο), συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα μέλη του συλλόγου και ειδικότερα το θέμα των εμβολιασμών, των μέτρων προστασίας από τον Covid -19 που σχετίζονται με την εστίαση καθώς και το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων στη μουσική.

Τα μέλη του συλλόγου τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού στον πληθυσμό και κατά του διαχωρισμού στα καταστήματα εστίασης μεταξύ των εμβολιασθέντων ή μη. Τονίστηκε δε χαρακτηριστικά -όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί- ότι  «Δεν μπορούμε εμείς ως ιδιοκτήτες να κάνουμε τον αστυνόμο στα μαγαζιά μας, ελέγχοντας ποιος έχει ή δεν έχει πιστοποιητικό ή άλλα έγγραφα.

Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως η τελευταία ΚΥΑ ορίζει ότι υπεύθυνοι γι` αυτό είναι οι πελάτες και όχι τα καταστήματα».

Τέλος, όσον αφορά το θέμα τω πνευματικών δικαιωμάτων αναφέρθηκε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι οι οποίες εξετάζονται με ταυτόχρονη ενημέρωση των μελών του συλλόγου, το συμφέρον των οποίων θα είναι το κυρίως κριτήριο για την απόφαση που θα ληφθεί σχετικά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όλη η επικαιρότητα