WEB tv Μεσσηνία

Σύνδεση Καλαμάτας με 11 χώρες και 29 πόλεις

Ακούστε το άρθρο

Σύνδεση με 11 χώρες και 29 πόλεις-προορισμούς περιλαμβάνει το επιθυμητό πρόγραμμα των ξένων αεροπορικών εταιρειών για το αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, τη φετινή τουριστική περίοδο.

Για το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με στοιχεία από την Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, ενημέρωσε χθες ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης, επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα και την αβεβαιότητα της περιόδου και ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα γύρω στο Πάσχα, για το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί.

“Υπό κανονικές συνθήκες, θα λέγαμε ότι ήταν ένα πρόγραμμα που θα απέδιδε κατά 90%, για τις πτήσεις που θα πραγματοποιούνταν” ανέφερε ο κ. Μανδηλάρης και παρατήρησε: “Λόγω της ειδικής περιόδου με τα θέματα του Covid, των περιορισμών στις μετακινήσεις, μπορούμε να δούμε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι το επιθυμητό από τις αεροπορικές εταιρείες. Τα δεδομένα θα επανεξεταστούν και στις πληρότητες και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να καταλήξουμε στο οριστικό. Αυτά τα δεδομένα τα παίρνουμε από την Αρχή Συντονισμού Πτήσεων. Οι εταιρείες έχουν δηλώσει πλήρες το επιθυμητό πρόγραμμα, για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά τους σε όλη τη σεζόν. Δεν έχουν επιπτώσεις, δε χάνουν το slot, δεν πληρώνουν πρόστιμα, αν ακυρώσουν. Εχουμε ορισμένους προορισμούς που τους θεωρούμε βέβαιους. Προς το Πάσχα θα μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα”.

Ο αερολιμενάρχης εκτίμησε ότι “φέτος θα είναι μεγαλύτερη η τουριστική περίοδος, θα έχουμε αύξηση, θα είναι καλύτερη η πορεία σε σχέση με πέρσι” και σημείωσε πως “πρώτοι ξεκινούν οι Γερμανοί στις 30 Απριλίου, μετά οι Γάλλοι και οι Αγγλοι”.

Για την Aegean είπε ότι “είναι στις προθέσεις της να εκτελέσει πτήσεις, περιμένουμε το οριστικό πρόγραμμα”.

ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για τη γραμμή Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ότι “με την αλλαγή της θερινής ώρας θα έχουμε 3 δρομολόγια την εβδομάδα, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο, απογευματινά, κατά τις 6.30”.

ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1) Αυστρία: Βιέννη (Austrian, Lauda Motion, Ryan Air). Ινσμπρουκ (Trade Air).

2) Γαλλία: Παρίσι (Transavia France), Λιλ (Tui).

3) Γερμανία: Φρανκφούρτη, Μόναχο, Αμβούργο (Condor), Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη (Condor, Eurowings).

4) Ελβετία: Ζυρίχη (Edelweiss, Wizz Air), Γενεύη (Swiss Airlines).

5) Ηνωμένο Βασίλειο: Λονδίνο (British Airways, Easy Jet, Jet2, Titan Air, Entair Air, Ryan Air). Μάντσεστερ (Jet2, Easy Jet). Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ (Jet2). Στάνστεντ (Ryan Air). Λούτον (Wizz Air).

6) Ισραήλ: Τελ Αβίβ (Arkia).

7) Ιταλία: Μπέργκαμο (Ryan Air, Air Dolomiti). Μιλάνο (Ryan Air). Βενετία (Volotea).

8) Ολλανδία: Αμστερνταμ (Transavia).

9) Ουγγαρία: Βουδαπέστη (Wizz Air).

10) Πολωνία: Κατοβίτσε (Polish Airlines, Wizz Air). Βαρσοβία, Κρακοβία (Polish Airlines). Γκντανσκ (Ryan Air).

11) Ρουμανία: Βουκουρέστι (Tarrom).

12) Τσεχία: Πράγα (Travel Services).

Γ.Σ.

Όλη η επικαιρότητα