Ηλεία

Σ. Ε.Π.Ε Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας: Αποχή από τις διαδικασίες προγραμματισμού αξιολόγησης σχολικής μονάδας

Ακούστε το άρθρο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα να ταχθεί υπέρ της απόφασης της Ομοσπονδίας μας (1313/01-02-2021) περί Απεργίας – Αποχής από τις διαδικασίες που ορίζονται από την Υπουργική Απόφαση (αριθμ. 6603/ΓΔ4, ΦΕΚ 140/20/01/2021) και αφορούν στον «Συλλογικό προγραμματισμό, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο».

Σημειώνουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.
Σε αναμονή αναλυτικών οδηγιών (π.χ. αναλυτικά βήματα ή/και πρακτικά συλλόγου διδασκόντων κλπ) σχετικά με τις ενέργειες τις οποίες θα ακολουθήσουμε, καλούμε
όλα τα μέλη μας να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της Υ.Α. τα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές σχολείων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κ.τ.λ.) να συνταχθούν με την απόφαση του κλάδου συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή.

Για το Δ.Σ Η Πρόεδρος, Αντωνία Μπρη-
Ο Γενικός Γραμματέας, Αθανάσιος Κατσίμπελης

Όλη η επικαιρότητα