Ηλεία

Τάκης Αντωνακόπουλος: Κάποιοι «τορπιλίζουν» τις κοινές προσπάθειες για το ΤΕΦΑΑ

Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και τις αντίστοιχες διεκδικήσεις από την Σπάρτη, ήταν αφιερωμένη η χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο. Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Με τις ενέργειες που έχουμε κάνει είμαστε πιο μπροστά από την Σπάρτη», ενώ για μια ακόμα φορά εξαπέλυσε «βέλη» προς όλους όσοι «τορπιλίζουν» τις κοινές προσπάθειες για τα μεγάλα ζητήματα του δήμου…

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Με τις ενέργειες που έχουμε κάνει είμαστε πιο μπροστά από την Σπάρτη», ενώ για μια ακόμα φορά εξαπέλυσε «βέλη» προς όλους όσοι «τορπιλίζουν» τις κοινές προσπάθειες για τα μεγάλα ζητήματα του δήμου…

Ο κ. Αντωνακόπουλος υπενθύμισε το ιστορικό των ενεργειών που έχουν γίνει από πλευράς δήμου Πύργου για το ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, που η τωρινή Κυβέρνηση ανέστειλε την ίδρυση του (σ.σ. που είχε ψηφίσει η προηγούμενη), διευκρίνισε ότι οι ενέργειες των Σπαρτιατών δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ματς ποδοσφαίρου, προσθέτοντας ότι ο Πύργος έχει πλεονέκτημα καθώς -μεταξύ όλων των άλλων- διαθέτει απόθεμα ιστορικό και πολιτιστικό αφού οι αξίες του Ολυμπισμού έχουν γεννηθεί στην Ηλεία

Ο κ. Αντωνακόπουλος ξεκινώντας την τοποθέτηση του ανέφερε ότι «Πιστεύοντας στη συνέχεια του κράτους, επιμένουμε ότι για το συγκεκριμένο ΤΕΦΑΑ στον Πύργο έχει αποφασίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όχι κάποια κυβέρνηση απλά, αλλά ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός στη χώρα. Αποφάσισε πριν λίγα χρόνια για την ίδρυση και λειτουργία ΤΕΦΑΑ, στον Πύργο. Επίσης η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, το αρμόδιο ακαδημαϊκό όργανο αποφάσισε και στήριξε τη λειτουργία ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.

Σήμερα λοιπόν, μετά από μια κυβερνητική αλλαγή, επιστρέφουμε πάλι στο σημείο μηδέν. Δυστυχώς δεν ακούσαμε διαφωνίες έντονες από κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ηλείας στη Βουλή για την κατάργηση του τμήματος στον τόπο μας. Αντί να δοθεί η μάχη υπεράσπισης, ανυπεράσπιστα χάσαμε με άλλο νόμο που έφερε η σημερινή κυβέρνηση.

Επειδή ακούγονται πολλά και επειδή πολλοί αρέσκονται στο να προδιαγράφουν ήττες και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα επιμένοντας να επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση όπου είμαστε πριν από λίγο καιρό με αποφάσεις της Πολιτείας, που έλεγε ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και ανάπτυξη του.

Ήδη, όμως, όταν αναλάβαμε αυτά είχαν καταργηθεί, γι’ αυτό αμέσως αρχίσαμε τις κινητοποιήσεις. Κάναμε σύσκεψη τον Ιούλιο του που πέρασε με βουλευτές, με περιφερειακούς συμβούλους και άλλους θεσμικούς για να δείξουμε την αποφασιστικότητα και την ενότητά μας. Ρωτήστε έναν-έναν τους βουλευτές και κυρίως του κυβερνητικούς εάν στηρίζουν τη λειτουργία ΤΕΦΑΑ στον Πύργο; Γιατί κάποιος συστηματικά απέχει και στο δημόσιο λόγο λέει ότι δεν θέλει ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Να μας πουν κάποιοι τι θέλουν. Γιατί πρέπει να μιλάμε με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, όχι γενικολογίες. Κι αν υπάρχουν ήττες να ερμηνεύεται γιατί συνέβη».

«Το όραμα είναι ακόμα ζωντανό»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πύργου πρόσθεσε πως «Εγώ θεωρώ ότι το όραμα αυτό είναι ακόμα ζωντανό. Εμείς έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες σε πολιτικό επίπεδο, αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, στείλαμε στην ηγεσία του  υπουργείου  Παιδείας  τα αιτήματά μας, είχα συνάντηση με την υπουργό κα Κεραμέως, μαζί με τη βουλευτή την κα Αυγερινοπούλου, επίσης συναντήθηκα με την κα Ζαχαράκη που ήρθε εδώ και της επέδωσα το φάκελο που περιείχε τη νομική υπόσταση του ΤΕΦΑΑ, τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου, της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, τις απαιτούμενες αθλητικές υποδομές που διαθέτουμε. Ο φάκελος είχε παραδοθεί και στην πρ. Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πάτρας. Παράλληλα μιλήσαμε με τον νέο Πρύτανη, τον κο Μπούρα, του απέστειλα πάλι επιστολή και το φάκελο τους αιτήματος και πρόσφατα κάναμε τηλεδιάσκεψη μέσω της οποίας τονίσαμε ότι είμαστε ανυποχώρητοι στα αιτήματά μας. Περιμένουμε από το Πανεπιστήμιο Πατρών να καταθέσει τη στρατηγική ανάπτυξης, η νέα Πρυτανεία».

«Έλεος με μιζέρια, την ηττοπάθεια και τον πεσιμισμό στην Ηλεία!»…

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ότι «Το θέμα με την Σπάρτη δεν είναι σαν μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση… να πούμε ότι κέρδισε η Σπάρτη χάσαμε εμείς. Έλεος με αυτή μιζέρια, την ηττοπάθεια και τον πεσιμισμό στην Ηλεία! Εμείς έχουμε μια άλλη αντίληψη, σηκώνουμε θέματα και τα κερδίζουμε όπως το hot spot στο Επιτάλιο. Απόδειξη είναι ότι εγώ τώρα είμαι δικαστικά διωκόμενος από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο «Αιγαίο» γιατί χάλασα τη δουλειά…

Τα λέμε για κάποιους που έχουν μάθε να κρύβονται και να απαξιώνουν και μόνο να φλυαρούν ξέρουν στο δημόσιο λόγο. Όχι κύριοι, η δημοκρατία είναι υπόθεση αγώνα και όχι θεάματος και κερκίδας.

Εμείς επιμένουμε, έχουμε πολλά έγγραφα, έχουμε όλη την επιστημονική κοινότητα του νομού Ηλείας, όλοι οι καθηγητές φυσικής αγωγής σε συνέλευσή τους στηρίζουν το αίτημα και έχουν δρομολογήσει μια σειρά από θέματα. Εμείς μιλάμε για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου που είναι η Σπάρτη, είναι άλλη υπόθεση. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανέναν να διεκδικεί, δεν έχουμε τακτική ετεροπροσδιορισμού. Είναι πολύ εύκολο στην Ελλάδα να έχεις μια μελέτη βιωσιμότητας, διότι δεν είναι μια συγκεκριμένη παραγωγική επένδυση, είναι κάτι πολύ θεωρητικό αυτό. Αυτό είναι ο λόγος που ηττηθήκαμε και ακούμε σχόλια ότι δεν κάνουμε τίποτα και κάνουν οι άλλοι; Είναι καταστροφικό αυτό!

Καλούμε να μιλήσουν συγκεκριμένα οι Κυβερνητικοί βουλευτές εάν θέλουν ή όχι ΤΕΦΑΑ στον Πύργο; Οι δύο θέλουν, το έχουν πει συγκεκριμένα, με την συμμετοχή τους και τα έγγραφα τους…

Είχε ποτέ η Σπάρτη με νόμο ΤΕΦΑΑ, έχει απόφαση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου; Εμείς τα έχουμε αυτά… Είμαστε πιο μπροστά.

Ας προσέχουν λίγο όλοι… δεν σημαίνει ότι έτσι είναι τα πράγματα επειδή έτσι τα βλέπουν…ας φορέσουν τα γυαλιά της πραγματικότητας».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Πύργου παρουσίασε πληθώρα εγγράφων που σχετίζονται με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την υποστήριξη του αιτήματος ίδρυσης και λειτουργίας ΤΕΦΑΑ στον Πύργο….

«Τον πόλεμο τον κερδίζουν οι στρατιώτες»..

Μετά τον δήμαρχο Πύργου το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Γιάννης Παπαδημητρίου που, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «Βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ίδρυση και λειτουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Όπως είπε και ο δήμαρχος έχουμε κάνει στοχευμένες ενέργειες και κινήσεις με μεθοδικότητα προκειμένου να επιτύχουμε το στόχο μας. Να προσθέσω μόνο πως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μια Κυβέρνηση να ακυρώνει την προηγούμενη. Το να αναιρούνται ψηφισμένοι νόμοι είναι απαράδεκτο και στα ζητήματα Παιδείας θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Μόνο οργανωμένα μπορούμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα… οι ασκήσεις επί χάρτου είναι καλές αλλά το πόλεμο δεν τον κερδίζουν οι στρατηγοί αλλά οι στρατιώτες, κι εμείς σαν δημοτική αρχή που όλοι πλαισιώνουμε τον δήμαρχο, μαζί κι αυτός, είμαστε στρατιώτες».

Όλη η επικαιρότητα