Αχαϊα

Τάκης Πουρναράκης: Επαρκή τα μέτρα ασφαλείας στο PICK Patras

Ακούστε το άρθρο

Στον MAX FM και στον Γιώργο Κοντογιάννη μίλησε το πρωί της Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και δημοσιογράφος – ειδικευμένος σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού Τάκης Πουρναράκης, για τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο PICK Patras και το ατύχημα που σημειώθηκε, κατά τη διάρκεια επίδειξης φιλανθρωπικού event, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εξάχρονου αγοριού, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος, που έχει συνδέσει το όνομα του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, υπογράμμισε ότι οι σκέψεις όλων είναι στην πορεία της υγείας του μικρού αγοριού και εξέφρασε την ευχή να πάνε όλα καλά.

Μιλώντας, γενικότερα για τη φύση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο κ. Πουρναράκης, σημείωσε ότι πρόκειται για επικίνδυνο άθλημα και πως πάντα επιδέχονται βελτιώσεις στα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, έφερε χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα ατυχημάτων από διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων.

Όπως αποσαφήνισε ο δημοσιογράφος, το Pick Patras δεν εντάσσεται στους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά πρόκειται για μια επίδειξη οχημάτων καρτ. Κατά συνέπεια – συνέχισε – δεν πρόκειται για οριοθετημένη αθλητική εγκατάσταση, άρα δε μιλάμε για θεατές, αλλά για διερχόμενους, οι οποίοι σταματούν για λίγο να δουν τις επιδείξεις των ηλεκτροκίνητων καρτ.

Αναφερόμενος στις συνθήκες του ατυχήματος, ο κ. Πουρναράκης εξήγησε ότι ήταν μια εξαιρετικά άτυχη στιγμή ότι, το καρτ ακουμπώντας μ’ ένα άλλο αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία και με γωνία 30 μοιρών βρίσκει το πλαστικό προστατευτικό και το ανεβαίνει. Το καρτ αποσταθεροποιήθηκε από την επαφή και όχι από ανομοιομορφία του οδοστρώματος, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση, για το εάν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, ο κ. Πουρναράκης, τόνισε ότι τα μέτρα ήταν επαρκή και αναφερόμενος στην εικόνα που μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση από το ατύχημα, εξήγησε ότι όπως φάνηκε τα κάγκελα συγκράτησαν το καρτ και το έφεραν πίσω στην πίστα.

«Ατυχώς το παιδάκι κρατιέται από τα κάγκελα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Πουρναράκης και συμπλήρωσε ότι έπαιξε κομβικό ρόλο το γεγονός της άμεσης παρουσίας γιατρών στο ατύχημα.

Συνεχίζοντας, ο δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ανακοινώσεις των διοργανωτών ήταν συνεχείς προς τους πολίτες, να τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης (μάσκες, αποστάσεις), όπως και να μην προσεγγίζουν τα κιγκλιδώματα.

Ο Τάκης Πουρναράκης, εξήγησε ότι, τα πλαστικά προστατευτικά δεν μπορεί να είναι γεμάτα με κάποιο υλικό γιατί σε περίπτωση σύγκρουσης αυτό διαρρέει στην πίστα, ενώ τόνισε ότι απτή απόδειξη πως τα μέτρα ασφαλείας λειτούργησαν είναι ότι ο οδηγός δεν έπαθε τίποτα, καθώς φορούσε το κράνος, το Hans, προστατευτικά πλαϊνά και την απαραίτητη στολή.

Πηγή: dete.gr

Όλη η επικαιρότητα