Αχαϊα Εκπαίδευση

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος: Υπήρξε ακούραστος εργάτης της παιδείας – Υπηρέτησε σε αρκετά σχολεία της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι συγγενείς, φίλοι συνάδελφοι, μαθητές και γονείς δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν τον εκλεκτό δάσκαλο Στέφανο Στεφανόπουλο, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, έκανε ακόμα πιο βαθειά τη θλίψη των ανθρώπων που ήθελαν χθες να του πουν το τελευταίο αντίο αλλά οι υγειονομικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν.

«Σήμερα αποχωριζόμαστε έναν χαμογελαστό και υπέροχο άνθρωπο, έναν παιδαγωγό της αγάπης και έναν αγαπημένο φίλο» επισήμανε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Οπως έγραφε χθες η «Π» ο Στέφανος Στεφανόπουλος απεβίωσε προχθές σε ηλικία 57 ετών ο δάσκαλος και διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας. «Βαριά θλίψη και μεγάλη απώλεια για την εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, αλλά και για την πόλη της Κάτω Αχαΐας. Ο Στέφανος υπήρξε σε όλη του την εκπαιδευτική διαδρομή ένας ακούραστος εργάτης της παιδείας και ένας δοτικός δάσκαλος» επισήμανε ο κ. Σταυρογιαννόπουλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος ο Στέφανος Στεφανόπουλος υπηρέτησε σε αρκετά ολιγοθέσια σχολεία της Ηλείας, στο Δημοτικό σχολείο Κ. Αλισσού επί 12 έτη, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κ. Αχαΐας, αλλά κυρίως συνέδεσε το όνομά του με το πολυπληθέστερο σχολείο της Αχαΐας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας, όπου υπηρέτησε επί 13 έτη ως διευθυντής. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο της Πάτρας και εκπροσώπησε τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στη Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Είχε ενεργό συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σωματείου των εκπαιδευτικών της περιοχής μας. Παράλληλα, προσέφερε πολλά στην πόλη που μεγάλωσε και έζησε, με την οποία είχε αγαπητική σχέση.

Οπως προσθέτει ο κ. Σταυρογιαννόπουλος «ήταν άνθρωπος της προσφοράς, της δράσης και της ενεργού συμμετοχής. Η οδύνη η δική μου είναι αμέτρητη, λόγω της μακράς και στενής προσωπικής, οικογενειακής και φιλικής σχέσης. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνάδελφό μας Νηπιαγωγό Μαρίνα Σωτηροπούλου, στα δυο του παιδιά Χρήστο και Καλλιόπη και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αχαγιώτικης γης που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι αγαπημένε Στέφανε».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς για το θάνατο του Στέφανου Στεφανόπουλου. «Αποχαιρετούμε σήμερα το Στέφανο Στεφανόπουλο, επί σειρά ετών διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας και αφοσιωμένο εκπαιδευτικό.

Ο Στέφανος Στεφανόπουλος φεύγει από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ισχυρό το αποτύπωμα στις γενιές των μαθητών που έμαθαν κοντά του γράμματα. Εξίσου ισχυρό είναι το αποτύπωμα που άφησε στην τοπική κοινωνία της οποίας υπήρξε δραστήριο και σημαντικό μέλος. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου προς τη σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει». Η κηδεία του τελέστηκε χθες σε στενό οικογενειακό κύκλο από τον ιερό ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στο κοιμητήριο της Κάτω Αχαΐας. Η οικογένειά του παρακάλεσε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης».

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα