Ηλεία

Τέλος και τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Προσωρινή αναστολή διέταξε ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Σε προσωρινή αναστολή των χειρουργικών επεμβάσεων, ορθοπεδικών και γενικής χειρουργικής στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας μέχρι νεοτέρας, προχώρησε χθες ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χρήστος Χριστόπουλος!

Στην ίδια απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση γίνεται με ιδία ευθύνη των ιατρών που θα αποφασίζουν, θα επωμίζονται ταυτόχρονα νομικές, διοικητικές και ποινικές ευθύνες και πλέον η παροχή υπηρεσιών υγείας και πρώτων βοηθειών στις ανωτέρω ειδικότητες θα διενεργούνται στο ΤΕΠ της Ν.Μ. Αμαλιάδας και στη συνέχεια θα γίνεται διακομιδή είτε στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου είτε στα Νοσοκομεία της Πάτρας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το εξώδικο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας για διενέργεια χειρουργείων χωρίς παρουσία και παραμονή κάποιων ιατρικών ειδικοτήτων και άρα υπάρχει κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή των ασθενών, ο κ. Χριστόπουλος φαίνεται ότι έλαβε αυτή την απόφαση και κανείς δεν γνωρίζει από εδώ και πέρα «τι μέλλει γενέσθαι», αφού έτσι κι αλλιώς πέραν του Εμβολιαστικού Κέντρου το Νοσοκομείο Αμαλιάδας το λιγότερο… υπολειτουργεί!

Ερωτηθείς από την εφ. «Πατρίς» χθες ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης για την εξέλιξη αυτή τόνισε ότι θα τοποθετηθεί σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει τις αμέσως επόμενες μέρες, όπου θα αναφερθεί στο Νοσοκομείο «εφ’ όλης της ύλης», όπως χαρακτηριστικά είπε…

Όλη η επικαιρότητα