Ηλεία

Τίμησαν την ναυμαχία του Κατακόλου

Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμη χρονιά, 9η συνεχή, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού  Ηλείας (ΕΑΑΝ) τίμησε την επέτειο για τη ναυμαχία του Κατακόλου.

Η εκδήλωση που έγινε για τα 199 χρόνια από τη ναυμαχία και το ρόλο που διαδραμάτισε στη μετέπειτα πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, ήταν λιτή και εκτός από την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατάκολου, που τελέστηκε χοροστατούντος του θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ωλένης κ. Αθανασίου, περιελάμβανε και κατάθεση στεφάνων, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη (έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος Λιμενικού ταμείου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Μαρίνος Αχτύπης, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας ένωσης απόστρατων αξιωματικών ναυτικού αντιναύαρχος εν αποστρατεία κ. Θεόδωρος Γερούκης Π.Ν., ο πρόεδρος παραρτήματος ΕΑΝ Ηλείας πλοίαρχος εν αποστρατεία κ. Ζώης Υφαντής Π.Ν., ο πρώην πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Κατακόλου κ. Λεωνίδας Βαρουξής και ο πρώην αντιπρόεδρος κ.  Σάκης Αντωνόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας κ.α.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος ΕΑΝ Ηλείας πλοίαρχος εν αποστρατεία κ. Ζώης Υφαντής Π.Ν, έκανε μια λιτή αναφορά για την ναυμαχία, ενώ ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, Θεόδωρο Γερούκη και Ζώη Υφαντή.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έγινε σεμνά και διακριτικά, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του covid-19.

Όλη η επικαιρότητα