Κόσμος

Ταλιμπάν: «Δεν θέλουμε κανέναν εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό»

Ακούστε το άρθρο

Με απαγγελία από το Κοράνι άρχισε σήμερα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ την πρώτη συνέντευξη Τύπου του κινήματος στην Καμπούλ.

Στη συνέχεια είπε στους δημοσιογράφους “Συγχαίρω το έθνος” για τη νίκη αυτή, είμαι υπερήφανος για όλο το έθνος.

Πρόσθεσε ότι το Ισλαμικό Εμιράτο δεν κρατά καμιά κακία εναντίον κανενός. “Δεν θέλουμε κανέναν εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό”. Κανείς από την αμερικανική ή τη διεθνή κοινότητα θα πάθει τίποτα, είπε ο Μουτζαχίντ.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεσμεύεται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών εντός του πλαισίου του ισλαμικού νόμου (σαρία). Οι γυναίκες μας είναι μουσουλμάνες, θα είναι ευτυχείς επίσης να ζουν εντός του πλαισίου της σαρία. Οι γυναίκες μας έχουν δικαιώματα και θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτά τα δικαιώματα, έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην εκπαίδευση, στην υγεία και σε άλλους τομείς, τόνισε.

Οι αλληλεπιδράσεις με άλλες χώρες θα συνεχιστούν, πρόσθεσε.

Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τους φυσικούς μας πόρους για την ανοικοδόμηση και την ευημερία, είπε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Οι Ταλιμπάν πρόσφεραν εγγυήσεις στον ΟΗΕ ότι μπορεί να συνεχιστεί το έργο της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων για το Αφγανιστάν Ραμίζ Αλακμπάροφ στο Reuters.

Όλη η επικαιρότητα