Life

Ταξίδι με αεροπλάνο: 13 tips για να ταξιδεύετε με ασφάλεια

Ακούστε το άρθρο

Πόσο ασφαλές είναι το ταξίδι με αεροπλάνο σε καιρό πανδημίας;  Ο κίνδυνος εξαρτάται από την πυκνότητα των επιβατών, τη διάρκεια της έκθεσης στο ταξίδι και την υγιεινή της καμπίνας, του οχήματος και του συστήματος χειρισμού / φιλτραρίσματος αέρα. Ο Dr Shawn Nasseri, ΩΡΛ με εκπαίδευση στο Χάρβαρντ, μοιράστηκε τις σκέψεις του με το BAZAAR UK για το πόσο ασφαλές είναι να πετάξει κανείς την τρέχουσα περίοδο ενώ έδωσε οδηγίες για ασφαλέστερα ταξίδια.

Μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές μέσα στο αεροπλάνο είναι η θέση στο παράθυρο, καθώς μπορείτε να αποφύγετε καλύτερα τους υπόλοιπους επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης που περπατούν στο διάδρομο. Πολλές αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν προφυλάξεις και δεν γεμίζουν κάθε θέση ή αφήνουν κενή τη μεσαία, οπότε υπάρχει χώρος μεταξύ των επιβατών, κάτι που είναι χρήσιμο.

Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι επιβάτες σηκώθηκαν από τη θέση τους σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης μεσαίας απόστασης. Ωστόσο, από αυτούς τους επιβάτες που κάθονταν στο παράθυρο, μόνο το 43% μετακινήθηκε σε αντίθεση με το 80% των ατόμων που κάθονταν στο διάδρομο. Η θέση στο παράθυρο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να έρθετε σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο, καθώς η μελέτη διαπίστωσε ότι οι επιβάτες που επέλεξαν το συγκεκριμένο κάθισμα είχαν 12 επαφές κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τις 58 και 64 επαφές για καθίσματα στη μέση και τον διάδρομο αντίστοιχα.

Μια χρήσιμη συμβουλή για να προστατευτείτε ακόμα περισσότερο πριν από ένα ταξίδι με αεροπλάνο, είναι να λάβετε πολυβιταμίνες – σε συνεννόηση με τον γιατρό σας – που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

13  tips για να ταξιδεύετε με ασφάλεια

1. Φροντίστε να φοράτε τη μάσκα σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της πτήσης για να προστατευτείτε από τυχόν αερομεταφερόμενα σωματίδια.

2. Κρατείστε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αποστάσεις, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και κατά την πτήση.

3. Προτιμήστε να έχετε μία carry -on bag καθώς θα περάσει από λιγότερα χέρια.

4. Κρατήστε τα πορτοφόλια και άλλες μικρές τσάντες μεταφοράς κλειστά (και με το φερμουάρ) για να περιορίσετε την έκθεση σε μικρόβια.

5. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά μαντηλάκια για το κάθισμά σας, τη ζώνη ασφαλείας, τα παράθυρα και τα τραπέζια πριν καθίσετε.

6. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να ανοίξετε και να πιάσετε πόμολα πόρτας, να ανοίξετε και να κλείσετε το τραπεζάκι του αεροπλάνου και γενικά για να αγγίξετε οτιδήποτε χρησιμοποιείτε από πολύ κόσμο.

7. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών αν αγγίξετε τις επιφάνειες γύρω σας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

8. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση της τουαλέτας στο αεροπλάνο, αλλά εάν βρίσκεστε σε πολύωρη πτήση και αυτό δεν είναι δυνατό, φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας.

9. Μείνετε ενυδατωμένοι. Αυτό θα επιτρέψει στους βλεννογόνους σας να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

10. Πάρτε μια προστατευτική βιταμίνη για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος – δόσεις βιταμίνης C και άλλες βιταμίνες και μέταλλα έχουν δείξει σαφή βελτίωση στην ανοσοαπόκριση.

11. Φέρτε το δικό σας μαξιλάρι και κουβέρτα ταξιδιού (αφού τα πλύνετε πριν το ταξίδι).

12. Πλύνετε το πρόσωπο και τα χέρια σας με σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα μετά την πτήση.

13. Φυσήξτε τη μύτη σας μόλις κατεβείτε από την πτήση. Μπορείτε επίσης να υγράνετε ή να ξεπλύνετε τη μύτη σας με αποστειρωμένο αλατούχο σπρέι για να διατηρήσετε ένα υγρό προστατευτικό φράγμα.

via

Όλη η επικαιρότητα