Ελλάδα

Ταχυδρομικοί Κώδικες: Θα δίνουν πληροφορίες για internet, φυσικό αέριο με… ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου

Ακούστε το άρθρο

Από το 1983 έχουν να αλλάξουν οι ταχυδρομικοί κώδικες στην Ελλάδα. Από τον Σεπτέμβριο, όμως, θα γίνουν… αγνώριστοι. Και σε αντίθεση με σήμερα, θα δίνουν πληροφορίες ακόμη και για την ταχύτητα του internet.

Τις αλλαγές στους ταχυδρομικούς κώδικες είχε προαναγγείλει πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Ψηφιακή Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι νέοι ταχυδρομικοί κώδικες θα προσδιορίζουν τις περιοχές με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο προσανατολίζεται να ακολουθήσει το μοντέλο της Αγγλίας στην κατάρτιση των νέων κωδίκων, οι οποίοι θα ξεκινούν με δύο γράμματα του αλφάβητου και θα ακολουθούν τέσσερις αριθμοί, συνολικά δηλαδή θα αποτελούνται από έξι ψηφία. Δεν έχει, όμως, αποφασιστεί ακόμα αν τα δύο γράμματα θα είναι τα αρχικά των πόλεων.

Οι νέοι ταχυδρομικοί κώδικες θα μπορούν να δίνουν πληροφορίες για τις ταχύτητες του internet σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου, για το αν «περνάει» από φυσικό αέριο από την περιοχή, ποια είναι η ταχύτητα κάλυψης από τα δίκτυα 4G σήμερα και 5G όταν ολοκληρωθούν, ενώ θα μειωθούν και οι αστοχίες στις παραδόσεις και παραλαβές από τα ταχυδρομεία και τις υπηρεσίες courier.

Οι λεπτομέρειες για την αριθμοδότηση και τον τρόπο με τον οποίο θα προκύψουν οι νέοι ταχυδρομικοί κώδικες θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Όλη η επικαιρότητα