Αρθρογραφία

«Τα αξιοθέατα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης…» μέσα από τη διαδικτυακή ομάδα του Ανδρέα Μίγκου

Ακούστε το άρθρο

* Με σχεδόν 3000 μέλη, συνεχίζει δυναμικά

* Μια ενέργεια με μεγάλη ανταπόκριση

Η δύναμη της τεχνολογίας είναι πλέον τεράστια και διαρκώς κερδίζει έδαφος μέσα από διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Πλέον μέσα από το διαδίκτυο μπορούμε να δουλεύουμε, να μαθαίνουμε, να ταξιδεύουμε, να προβάλλουμε αυτά που θέλουμε και να επικοινωνούμε όπου κι αν είμαστε, εντός ή και εκτός συνόρων…

Έτσι με την εφαρμογή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μονοπωλούν την καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια μας προσφέρονται μεγάλες ευκολίες με γρήγορη και άμεση ανταλλαγή πληροφοριών, φωτογραφιών και ειδήσεων μεταξύ ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη διαδικτυακή ομάδα «Τα αξιοθέατα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης»  την οποία δημιούργησε τον Ιούνιο του 2020 ο κ. Ανδρέας Μίγκος, Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών.

Ο λόγος που δημιούργησε αυτή την ομάδα η οποία από την αρχή αγκαλιάστηκε από όλους, ήταν για να προβληθεί ο δήμος Ανδραβίδας –Κυλλήνης μέσα από τα αξιοθέατά του, τα μνημεία του, τον πολιτισμό του και γενικότερα τις φυσικές του ομορφιές.  Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της η διαδικτυακή ομάδα βρήκε τεράστια απήχηση και μόλις λίγες ήμερες πριν που συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο της έφτασε να έχει συγκεντρώσει σχεδόν 3000 μέλη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί χιλιάδες αναρτήσεις.

Παραλία Μυρσίνης και στο βάθος η Ζάκυνθος

          «Το ίντερνετ μας φέρνει πιο κοντά»

Ανδρέας Μίγκος: Προσπαθούμε μόνο να αναδείξουμε τις ομορφιές του δήμου μας

Μιλώντας στην εφ.«Πατρίς» ο κ. Ανδρέας Μίγκος, μας εξήγησε «Η ιδέα δημιουργίας της ομάδας είναι μια προσπάθεια για να αναδειχτούν τα μέρη, τα μνημεία και οι τοποθεσίες που ήταν λίγο ή πολύ γνωστές. Κάποιοι τα έχουν δει από κοντά, κάποιοι τα έχουν ακουστά. Τώρα μέσα από την ομάδα υπάρχει η δυνατότητα να βλέπουν κάτι σε φυσικό χρόνο. Δηλ. την Πανσέληνο από το Κάστρο Χλεμούτσι που μπορεί να έγινε το προηγούμενο βράδυ, ένα κοπάδι από ροζ Φλαμίνγκος που έτυχε να βρουν το πρωί καταφύγιο στα Λεχαινά, ανεβαίνει στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μια αμεσότητα…».

Όσο για τα μέλη μας είπε «Μπορεί να είναι από τα Λεχαινά και από όλη την Ηλεία ή και από Ηλείους που ζουν σε άλλα σημεία της Ελλάδας ή και σε άλλες χώρες. Παράλληλα η ομάδα είναι και ένα σημείο επανένωσης παλαιών γνωστών και συμμαθητών που είχαν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτό που θέλουμε να συνεχιστεί – γι’ αυτό το τονίζω και κατά την είσοδο κάποιου στην ομάδα – είναι ότι δε θέλουμε η ομάδα να γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Όλοι ξέρουμε ότι ο δήμος και η Ηλεία θέλουν «δουλειά», αλλά η ομάδα δεν είναι χώρος για τέτοιες καταστάσεις. Αν αναρτηθεί κάτι διαφορετικό από το πνεύμα της ομάδας διαγράφεται. Προσπαθούμε μόνο να αναδείξουμε τις ομορφιές του δήμου μας και θα ήθελα να παρακαλέσω και μέσα από την εφημερίδα σας όλα τα αγαπητά μελή που ανεβάζουν φωτογραφίες να γράφουν και το μέρος όπου έχει τραβηχτεί και αν θέλουν κάποιες πληροφορίες γύρω από αυτό, μια διευκρίνιση δηλαδή για να μπορούν και οι υπόλοιποι που θα τις βλέπουν να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα, κατέληξε…».

Όλη η επικαιρότητα