Αρθρογραφία

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία

υποψηφιοι βλεπουν τους βαθμους τους
Ακούστε το άρθρο

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία δεν πάνε από το νηπιαγωγείο στη σχολή Χιλλ, το ακριβότερο ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Αθήνας, ούτε διαθέτουμε χρήματα για να τα στείλουμε στο Γέηλ, στο ακριβότερο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Τα παιδιά όμως των πολιτικών μας ηγετών έχουν αυτά το προνόμια. Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία θα φοιτήσουν και φέτος σε κάτι παιδικούς σταθμούς άλλης εποχής, σε άθλια σχολικά κτίρια τα περισσότερα ακατάλληλα για την υγεία και την ασφάλεια τους και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα επέτρεπε στους εκπαιδευτικούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.Το θετικό είναι πως φέτος θα έχουν δασκάλους στην ώρα τους τόσο μόνιμους όσο και αναπληρωτές μετά από τεράστιους αγώνες των εκπαιδευτικών να πείσουν την κοινωνία για την ανάγκη αυτή.

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία δεν μπορούν να σπουδάσουν στη σχολή που εξακολουθεί να παραμένει στην πόλη του Πύργου γιατί της “απαγορεύτηκε” να έχει φοιτητές το τρέχον ακαδημαϊκό έτος χωρίς να τους δοθεί δικαίωμα να τη δηλώσουν!!

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία δεν είχαν και το δικαίωμα να έχουν ένα δημόσιο πειραματικό σχολείο της επιστήμης στην πόλη μας αντίθετα με τα παιδιά υπουργών της αριστεράς καταγόμενων από την Ηλεία για τους οποίους δεν υπήρχε θέμα που έστελναν τα παιδιά τους σε πειραματικά σχολεία.

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία έμειναν έξω από σχολές αν και αρίστευσαν κι αυτός ο παραλογισμός δεν μπορεί πράγματι να γίνει κατανοητός …για ποιο λόγο δηλαδή άφησε το Υπουργείο Παιδείας κάποια Πανεπιστήμια να ορίσουν τόσο μεγάλη βάση ώστε ακόμα και αριστούχοι να μην μπορούν να την πιάσουν και να εισαχθούν.

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία δεν έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα γιατί η αριστερά έχει μπλοκάρει δυο φορές την αναθεώρηση του άρθρου 16 που θα επέτρεπε την ίδρυση τους κι έτσι εμείς αναγκαζόμαστε είτε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό είτε να κάνουν μεταπτυχιακά στα Πανεπιστήμια της Κύπρου λες και δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε εμείς εδώ.

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία έχουν μείνει ελάχιστα στα ορεινά χωριά μας και τα σχολεία τους εκεί συρρικνώνονται και σύντομα θα κλείσουν όλα.Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν τις αγροτικές οικογένειές τους και όλα δείχνουν πως σύντομα ολόκληρα χωριά θα ερημώσουν κι από παιδικές φωνές.

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία θα προσπαθήσουν να φύγουν από αυτό τον τόπο της Παρακμής όπου κάποιοι κρατικοδίαιτοι περνάνε καλά και λαϊκίζουν εις βάρος των πολλών και θα βάλουν τα δυνατά τους να πάνε να σπουδάσουν σε άλλη πόλη ή ακόμα και στο εξωτερικό.

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία που θα φύγουν για σπουδές πιθανά δεν θα επιστρέψουν ξανά στον τόπο μας γιατί δεν θα έχουν πια τίποτα να τους συνδέει με αυτόν.

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία που θα μείνουν εδώ θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν σε αυτό το σύστημα της αναξιοκρατίας και θα προσπαθήσουν να απασχοληθούν για να προσφέρουν στον τόπο μας.

Τα δικά μας παιδιά στην Ηλεία είναι κι αυτά παιδιά του ελληνικού λαού που ενώ η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Παπανούτσου είχε δώσει σε όλα τα ελληνόπουλα την ευκαιρία να μορφωθούν σε ένα υγιές και με όραμα εκπαιδευτικό σύστημα αυτά βιώνουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα ανθρωποφαγίας που αδικεί όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υπερβούν την Παρακμή του τόπου μας.

Του Αθανασίου Κατσίμπελη

Δάσκαλου- Νομικού

Όλη η επικαιρότητα