Γεύσεις Χριστούγεννα

Τα μυστικά της τέλειας γαλοπούλας

Ακούστε το άρθρο

Αν η γαλοπούλα είναι στα σχέδιά σας για το φετινό εορταστικό τραπέζι, τότε θα σας χρειαστούν οι παρακάτω έξι πολύτιμες συμβουλές.

– Προτιμήστε τη γαλοπούλα σας φρέσκια. Αν παρ’ όλ’ αυτά είναι κατεψυγμένη, βάλτε την να ξεπαγώσει τουλάχιστον μια ημέρα στη συντήρηση του ψυγείου και φροντίστε όταν τη βάλετε στο φούρνο για ψήσιμο, να είναι στεγνή.

– Χαρίστε της γεύση με μπαχαρικά ή ακόμα καλύτερα μαρινάρετέ τη σε άλμη με μπαχαρικά. Αφήστε την όλο το βράδυ μέσα στην άλμη και δείτε πόσο πιο ζουμερό και νόστιμο θα είναι το κρέας της όταν τη μαγειρέψετε.

– Μαγειρέψτε τη γέμισή της ξεχωριστά, αν θέλετε να μειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος της γαλοπούλας και να διατηρήσει το ζουμερό της κρέας. Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι το μαγείρεμα της γέμισης μέσα στη γαλοπούλα έχει μια επικινδυνότητα, καθώς μπορεί με αυτό τον τρόπο η γαλοπούλα να μην μαγειρευτεί σωστά, αυξάνοντας τον κίνδυνο δηλητηρίασης.

– Πριν την ψήσετε, αλείψτε τη με λίγη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Έτσι θα διατηρήσετε το κρέας της ζουμερό και με έξτρα γεύση.

– Προσθέστε στις πατάτες που θα τη συνοδέψουν ελαιόλαδο, σκόρδο και δενδρολίβανο ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας, για ένα πιάτο όλο γεύση και άρωμα.

– Αφού μαγειρευτεί, χρειάζεται ξεκούραση πριν την κόψετε. Για να μην σας ξεραθεί το κρέας, αλλά να διατηρηθεί ζουμερό και ζεστό, καλύψτε τη ελαφρά με αλουμινόχαρτο, αφήνοντάς της αέρα, για 30 λεπτά.

via

Όλη η επικαιρότητα