Categories: Διατροφή

Τα μόνα tips που θα χρειαστείτε για χάσετε τα κιλά της καραντίνας

Share

Η περίοδος της καραντίνας εν μέσω πανδημίας ήταν για όλους μια δύσκολη περίοδος, που σε πολλές περιπτώσεις «έγραψε» και στη ζυγαριά.

Το lockdown, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μας, οι πολλές ώρες στο σπίτι και η τηλεργασία, λειτούργησαν ως σημαντικοί παράγοντες που επηρέασαν αναπόφευκτα το βιολογικό μας ρολόι και τον μεταβολισμό μας. Τα περιττά αυτά κιλά που μπορεί να μαζεύτηκαν στην καραντίνα, ακολουθώντας τις κατάλληλες συμβουλές θα αποτελέσουν κι αυτά παρελθόν, ακριβώς όπως και η καραντίνα…

Οι μόνες συμβουλές που θα χρειαστείτε για χάσετε τα κιλά της καραντίνας

Η καλύτερη γυμναστική είναι η πρωινή

Πριν καλά-καλά ανοίξεις τα μάτια σου και πριν ακόμη φας το πρωινό σου, μπορείς να γυμναστείς για ένα τέταρτο. Ένα περπάτημα έξω, ή κάποιες ασκήσεις στο σπίτι θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να επαναφέρεις τη φόρμα σου και να κάψεις θερμίδες, αλλά και να γεμίσεις ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα και πάνω από όλα να φτιάξεις τη διάθεση σου μέσω της γυμναστικής.

Πάρε την απόφαση και ξέχνα τις αναβολές

Ναι, πάρε το απόφαση. Απόψε το βράδυ δεν θα φας πίτσα, ούτε γλυκό. Μπορείς να ξεκινήσεις να τρως φρούτα και να “κόψεις” τα αναψυκτικά. Αλήθεια, ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο;

Μέτρα τις θερμίδες

Ναι, οκ, είναι βαρετό και ακούγεται too much, αλλά πάντα βοηθάει. Μπορείς να κάνεις την αρχή υπολογίζοντας πόσες περίπου θερμίδες κατανάλωνες κατά μέσο όρο καθημερινά και να αρχίσεις να τις μειώνεις κατά 100-150 κάθε μέρα. Πίστεψε μας, πιάνει!

Μαγείρεψε τα αγαπημένα σου φαγητά πιο υγιεινά

Εάν κάτι έχουμε σιχαθεί στην εποχή του κορωνοϊού είναι η μιζέρια. Οπότε μακριά από εμάς. Δεν θα σου πούμε να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου φαγητά, θα σου προτείνουμε να τα μαγειρέψεις πιο υγιεινά. Έτσι θα τρως πιο υγιεινά, με λιγότερες θερμίδες και το βασικότερο, δεν θα αποχωρίζεσαι τα αγαπημένα σου φαγητά.

via