Ελλάδα

Τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες της επίθεσης κατά του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Ακούστε το άρθρο

«Στην εισβολή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στην πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης κ. Δημήτρης Μπουραντώνης συμμετείχαν περίπου 10 άτομα που σχεδόν όλα είναι γνωστά στην ΕΛ.ΑΣ από σειρά πληροφοριών, ενώ ήδη γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να τεκμηριωθεί η συμμετοχή τους στην εν λόγω ενέργεια» επισημαίνει προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Kαι συνεχίζει:

«Οι δράστες έχουν ήδη επικηρυχθεί με 100.000 ευρώ σε μία περισσότερο συμβολική πράξη. Έχουμε την εικόνα ότι οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από δύο καταλήψεις στα Πατήσια και στο Κουκάκι που έχουν εκκενωθεί προ αρκετών μηνών κι από άλλα στέκια αναρχικών, ενώ οι σπουδαστές της σχολής που συμμετείχαν ίσως ήταν δύο έως τρεις.»

« Όλοι οι δράστες ήταν κουκουλοφόροι και φορούσαν γάντια εκτός από έναν ή δύο όπως φαίνεται και στην εικόνα που δημοσιοποιήθηκε με την προσπάθεια διαπόμπευσης του πρύτανη της Σχολής. Εκτιμούμε ότι η ομάδα που πραγματοποίησε την εν λόγω επιδρομή ίσως να μην είναι πλήρως της ίδιας σύνθεσης με αυτήν που εισέβαλε στις 9 Οκτωβρίου στο γραφείο του Πρύτανη του ΕΜΠ κι οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη τότε ως «Αναρχικοί και Αναρχικές μέσα και έξω από τις σχολές».

» Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ που δέχθηκε την επίθεση δεν είχε καταθέσει αρχικά για το συμβάν με την χάρτινη ταμπέλα με τίτλο «Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις» και σε δεύτερη φάση ανέφερε ότι βρήκε μετά αυτό το χαρτόνι δίπλα του, το έσκισε και το πέταξε στα σκουπίδια. Υπήρχαν φόβοι για αυτή την επιδρομή εδώ κι αρκετές ημέρες αφού ομάδες αναρχικών είχαν κηρύξει τον Οκτώβριο σαν περίοδο «καμπάνιας» εναντίον των εκκενώσεων των καταλήψεων κι υπήρχαν σχετικές κινητοποιήσεις.

»Ωστόσο εκπρόσωποι της ΑΣΟΕΕ είχαν αρνηθεί σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρουσία αστυνομικών σε κοντινούς χώρους ή σε γραφεία. Χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση. Αυτή η κατάσταση τρόμου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το πρωτοφανές συμβάν στο γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ.

Σημειώνεται ότι μετά και την ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό πραγματοποιεί έρευνα η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και προχωρά στον σχηματισμό δικογραφίας ενώ επιχειρείται να αντληθούν στοιχεία από τη διερεύνηση του χώρου, από κάμερες, μαρτυρίες υπαλλήλων, από άρσεις επικοινωνιών κλπ.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δηλώνουν «συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των ερευνών».

via

Όλη η επικαιρότητα