Παραπολιτικά Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα παραλειπόμενα του Περιφερειακού Συμβουλίου…

Ακούστε το άρθρο

Τα χωριά…

“Αυτό που ζήσαμε πρόσφατα σε κάθε χωριό ένα πανεπιστήμιο δεν οδηγεί στη αναβάθμιση των πανεπιστημίων”, επεσήμανε μεταξύ άλλων η Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ Χριστίνα Αλεξοπούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφερόμενη στα Περιφερειακά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας για τα οποία έγινε και η έκτακτη συνεδρίαση.

Πληρωμένη…απάντηση…

Όμως πληρωμένη απάντηση πήρε από τον Δήμαρχο Ήλιδας που επεσήμανε ότι “εμείς οι χωριάτες έχουμε δώσει 3,4 και 5 εκατομμύρια ευρώ για υποδομές των τμημάτων αυτών και δεν θα ανεχθούμε να μείνουμε εκτός ακαδημαϊκού χάρτη”….

Σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου…

Ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου ή μάλλον εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας είχε αναλάβει η βουλευτής της ΝΔ κ Χριστίνα Αλεξοπούλου που υποστήριξε ότι την τελική απόφαση δεν θα την πάρει το Υπουργείο αλλά “η ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης” όπως χαρακτηριστικά είπε….

Η αντίδραση….

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου αντέδρασε και υποστήριξε πως δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη  αρχή αφού τα μέλη της επιτροπής ορίζονται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο…. Άποψη με την οποία συμπορεύτηκε και ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Καλαματιανός που υποστήριξε μεταξύ άλλων:  “Την τελική ευθύνη για το αν θα κλείσουν ή όχι τα πανεπιστήμια στη ν Ηλεία τη φέρει την Κυβέρνηση αφού τη Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ορισμένοι από την ” κυβέρνηση”.

Της Βουλής…

Της βουλής έγινε για αρκετό χρονικό διάστημα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω της έντονης αντιπαράθεσης που υπήρξε μεταξύ των βουλευτών της κ Αλεξοπούλου από τη ΝΔ, του κ Δ. Κωνσταντόπουλο από το ΚΙΝΑΛ, του κ Θ Μωραΐτη από το ΣΥΡΙΖΑ και του κ Σ. Καλαματιανού από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από κάθε τοποθέτηση μη κυβερνητικού βουλευτή έσπευδε να απαντήσει  για τη ΝΔ η κ Αλεξοπούλου. Μία κατάσταση που διήρκησε τουλάχιστον μισή ώρα με 40 λεπτά, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που θύμιζε βουλή….

 

Μοναδικότητα….

Για μοναδικό φαινόμενο  σε όλη την χώρα, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, το γεγονός ότι η Ηλεία στερείτε υποδομών συγκοινωνίας και σύνδεσης είτε αεροπορικός είτε οδικώς με τα μεγάλα αστικά κέντρα εσωτερικού και εξωτερικού και παρόλα αυτά η  πολιτεία έρχεται να της αφαιρέσει και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα υποβαθμίζοντας την και άλλο.

Αντιθέσεις….

“Η δήλωση του Πρυτάνεως: «Είμαστε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρά τον τίτλο μας, ως Πανεπιστήμιο Πατρών» έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ιδρύματος, που οδηγεί στη συρρίκνωση και τον αφανισμό των περιφερειακών τμημάτων”, τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος αναδεικνύοντας τις αντιθέσεις στην στάση της πρυτανικής αρχής….

Αμορτισέρ….

Το  Πανεπιστήμιο Πατρών θέλει όλες τις σχολές στην Πάτρα και για το λόγο έχει κάνει αμορτισερ τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Το μόνο που θέλει το Πανεπιστήμιο Πάτρας είναι να είναι Πανεπιστήμιο Πατρών στην πόλη της Πάτρας”, υποστήριξε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου…

“Δώρο στην ιδιωτική εκπαίδευση”

“Ο νόμος Κεραμέους είναι δώρο στην ιδιωτική εκπαίδευση και απαξιώνει περιφερειακά  πανεπιστημιακά τμήματα”, υποστήριξε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης…

 

Όλη η επικαιρότητα