Style

Τα ρολόγια που φορούσαν επτά άνδρες που πέρασαν από το οβάλ γραφείο

Ο Μπάιντεν στην ορκωμοσία του επέλεξε να φορέσει ένα Rolex Datejust από λευκό χρυσό 18 καρατίων
Ακούστε το άρθρο

Κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν πριν μερικούς μήνες, πολλοί λάτρεις των ρολογιών, μεταξύ των οποίων και εμείς, ήταν περίεργοι να μάθουν τι ρολόι φορούσε στον καρπό του ο 46ος Πρόεδρος της Αμερικής.

Τελικά ανακαλύψαμε πως ο Μπάιντεν επέλεξε να φορέσει ένα Rolex Datejust από λευκό χρυσό 18 καρατίων με μπλε καντράν και μπρασελέ jubilee, το οποίο σας αποκαλύψαμε εδώ.

Ενώ μια παλιά παροιμία λέει ότι “πολλά πράγματα μπορούν να ειπωθούν για ένα άτομο από τα παπούτσια του”, πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει και για το ρολόι του. Άλλωστε, όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, τα ρολόγια για τους άντρες είναι ένας τρόπος να αναδείξουν το προσωπικό τους στυλ και το οικονομικό τους status, και πέρα από την ώρα, λένε στον κόσμο ποιος είστε.

Φυσικά ο Μπάιντεν δεν είναι ο μόνος πρόεδρος της Αμερικής που είχε ιδιαίτερο γούστο στα ρολόγια, καθώς υπάρχουν και άλλοι άντρες που πέρασαν από το Οβάλ γραφείο, οι οποίοι φορούσαν ιδιαίτερα κομμάτια κατά την διάρκεια της θητείας τους.

Από τον Μπάιντεν στον Κένεντι, δείτε παρακάτω τα ρολόγια που φόρεσαν 7 ‘αντρες που πέρασαν από το Οβάλ γραφείο.

Τζο Μπάιντεν

Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, ενώ είναι γνωστό ότι είναι οπαδός των ρολογιών της OMEGA από τότε που ήταν αντιπρόεδρος, καθώς έχει εμφανιστεί πολλές φορές να φοράει ένα Omega Seamaster Professional 300M και ένα Omega Speedmaster Professional Moonwatch, κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του επέλεξε να φορέσει ένα Rolex Datejust.

Ντόναλντ Τραμπ

Ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του στις εκλογές του 2016, φορούσε ένα Vacheron Constantin Historiques Ultra-Fine του 1968 με κάσα από ροζ χρυσό. Παρά τις κακές του αποφάσεις σε άλλους τομείς, σίγουρα ξέρει να επιλέγει κομψά ρολόγια. Έχει εντοπιστεί επίσης φορώντας ένα Patek Philippe Ellipse με χρυσή κάσα, ένα κίτρινο-χρυσό Rolex Day-Date και ένα Quartz Colibri του Ρόναλντ Ρίγκαν, το οποίο αγόρασε 7.000 δολάρια.

Μπαράκ Ομπάμα

Το 2007, η Μυστικη Υπηρεσία χάρισε στον Ομπάμα για τα γενέθλια του ένα ρολόι Jorg Gray περιορισμένης έκδοσης (με σημερινή αξία 395 δολάρια), το οποίο είχε το σύμβολο της Μυστικής Υπηρεσίας πάνω στο μάυρο καντράν. Ο Ομπάμα φορούσε το ρολόι καθ’όλη τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας. Στην αρχή της προεδρίας του, ωστόσο, συχνά φορούσε ένα Tag Heuer Series 1500, ενώ κατά την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο το 2016, εντοπίστηκε να φοράει ένα Rolex Cellini.

Τζορτζ Μπους (νεότερος)

Αν και ήταν ένας από τους πιο πλούσιους Προέδρους της Αμερικής, ο Τζορτζ Μπους φορούσε ένα ρολόι Timex αξίας 40 δολαρίων, το οποίο διέθετε λευκό καντράν, μεγάλους αραβικούς αριθμούς και μηχανισμό μπαταρίας.

Μπιλ Κλίντον

Αν και ο Μπιλ Κλιντον φορούσε συχνά στον καρπό του ένα ψηφιακό Timex Ironman, είχε μια συλλογή με πάνω από 50 ρολόγια. Ένα από αυτά, το οποίο είχε γίνει γνωστό και ως “Bill Clinton»” από την κοινότητα Panerai, είναι το Panerai Luminor PAM00089.

Ρόναλντ Ρίγκαν

Έπειτα από μια μακρά καριέρα στον κινηματογράφο, όπου δεν πρωταγωνιστούσε πάντα σε επιτυχίες, ο Ρίγκαν εξελέγη κυβερνήτης της Καλιφόρνιας το 1966. Μετά την αποτυχία του στις προκριματικές εκλογές το 1976, ο Ρίγκαν εξελέγη 40ος πρόεδρος των ΗΠΑ το 1980 νικώντας τον Τζίμι Κάρτερ. Κατά την διάρκεια της θηρτείας του φορούσε αρκετά ένα Rolex Datejust από ανοξείδωτο ατσάλι με μπρασελέ Jubilee.

Τζον Κένεντι

Ο Κένεντι ήθελε να συσχετιστεί το όνομα του με αυτό το κλασικό ρολόι από την OMEGA, το οποίο είχε χαραγμένη στο πίσω μέρος της κάσας την φράση “President of the United States / John F Kennedy / from his friend Grant”. Οι περισσότεροι ωστόσο θυμούνται το περίφημο χρυσό Rolex Day-Date (γνωστό και ως Προεδρικός) που του χάρισε η Μέριλιν Μονρόε. Το ρολόι, το οποίο στην πραγματικότητα δεν φορέθηκε ποτέ από τον Πρόεδρο, είχε χαραγμένη την φράση: “JACK / With love as always / from / MARILYN / May 29th 1962” και πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2005 για 120.000 δολάρια.

Πηγή: perpetual.gr

Όλη η επικαιρότητα