Ένθετα Σπίτι & Διακόσμηση

Τα χρώματα που κυριαρχούν στη διακόσμηση φέτος

Ακούστε το άρθρο

Κάθε χρόνο οι τάσεις που κυριαρχούν στα χρώματα των τοίχων του σπιτιού αλλάζουν. Κάποια από αυτά είναι πιο διαχρονικά ενώ άλλα αντικατοπτρίζουν τις διαθέσεις της χρονιάς και πρέπει να τα αλλάζουμε ξανά και ξανά. Όπως και να έχει αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα χρώματα της σεζόν και να επιλέξουμε εκείνο που ταιριάζει στο χώρο μας αλλά και στη διάθεσή μας.

-Αγαπημένο χρώμα της χρονιάς αναδείχτηκε το βαθύ μπλε και όπως φαίνεται θα κυριαρχήσει και το 2021. Δίνει μια αίσθηση γαλήνης στο σπίτι και είναι πολύ «ξεκούραστο». Βέβαια, αν βάψετε όλους τους τοίχους ενός δωματίου με σκούρο μπλε χρώμα μπορεί να δημιουργήσετε μια κλειστοφοβική αίσθηση. Καλύετρο είναι να βάψετε μόνο έναν τοίχο και να επιλέξετε μπλε πολυθρόνες, διακοσμητικά και υφάσματα για να δημιουργήσετε αρμονία στο χώρο.

-Το απαλό μίνιμαλ γκρι είναι αξεπέραστο: δίνει μια αίσθηση ουδετετότητας και απλότητας και βοηθά να αναδειχτούν τα αντικείμενα του χώρου, τα έπιπλα, οι πολύχρωμοι πίνακες, τα υφάσματα σε διαφορετικούς χρωματισμούς. Δίνει την ευκαιρία να παίξετε μέσα στο σπίτι με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, να κάνετε όσο πιο πολλούς συνδυασμούς μπορείτε να φανταστείτε. Αξιοποιήστε το!

-Το πράσινο είναι μια διαχρονική αξία που προσφέρεται σε πολλές αποχρώσεις και δύσκολα φεύγει στη μόδα. Δεν είναι τυχαίο που ταιριάζει απόλυτα σε νεοκλασσικά σπίτια και σε ξύλινα κλασσικά έπιπλα δίνοντας μια αίσθηση αίγλης και σοβαρότητας στο σπίτι. Φέτος το πράσινο είναι και πάλι τάση, αν δε σας αρέσει το πολύ σκούρο δοκιμάστε πιο ανοιχτές και παλ αποχρώσεις- προς θεού όχι λαχανί.

-Το ροζ στις παστέλ αποχρώσεις του, όπως το dusty pink, το blush, το σάπιο μήλο(puce), το λιλά και το ροδακινί είναι σίγουρα μια τάση που μπορεί να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πολύ χαρούμενο και φωτεινό. Ιδανικό για υπνοδωμάτια αλλά και πολύ καλό και για το σαλόνι. Το μειονέκτημά του είναι πως δίνει μια πολύ γυναικεία πινελιά στο χώρο και ο σύντροφός σας ενδέχεται να το μισήσει και πως δεν είναι τόσο διαχρονικό όσο τα υπόλοιπα δημοφιλή χρώματα της χρονιάς.

Όλη η επικαιρότητα