Γυναίκα

Τα 7 λάθη στο ντύσιμο: Μήπως τα κάνεις και εσύ;

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι κακό να κάνουμε λάθη στο ντύσιμο, κακό είναι να μη γνωρίζουμε πως κάνουμε λάθος και μην εξετάζουμε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει και τι όχι. Όσον αφορά την ένδυση, οι συνήθειές μας καλό είναι να ανατρέπονται και να ακολουθούμε τις συμβουλές ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τη μόδα.

Πολλοί στυλίστες συμβουλεύουν να αποφεύγουμε:
Τα vintage ρούχα.
Είναι πολύ στη μόδα πια όμως το λάθος που οι περισσότερες και οι περισσότεροι κάνουν είναι να τα φοράνε… όλα μαζί. Στην ηλικία τνω είκοσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά σε μεγαλύτερες ηλικίες καλό είναι να αποφεύγετε αυτή τη συνήθεια μιας και προσθέτει πολλά χρόνια. Το καλύτερο είναι να τα συνδυάζετε με καινούργια ρούχα, ένα vintage και με ένα σύγχρονο κομμάτι δηλαδή.

Τα εσώρουχα που διαγράφουν
Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο τόσο στο αντρικό όσο και στο γυναικείο ντύσιμο από το να φαίνεται η γραμμή του εσωρούχου κάτω από το ύφασμα του παντελονιού. Προσέξτε αυτό το λάθος και διορθώστε το είτε επιλέγοντας εσώρουχα με κατάλληλες ραφές είτε παντελόνια και φούστες σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Τα πολύ νεανικά ρούχα σε μεγαλύτερες ηλικίες 
Όσο νεανική και αν είναι η διάθεσή σας μη ψωνίζετε ρούχα από καταστήματα που απευθύνονται σε εικοσάχρονα. Τόσο το στυλ όσο και τα σχέδια μπορεί να κάνουν το στυλ σας να φαίνεται περισσότερο επιτηδευμένο από ποτέ και να προδίδει την επιθυμία σας να φαίνεστε νεότεροι/ ες.

Τα κοντομάνικα πουκάμισα για άντρες
Είναι ένα από τα βασικά λάθη που κάνουν οι άντρες στο ντύσιμό τους. Μπορεί να είναι άνετα και δροσερά σε μια βόλτα στην παραλία όμως δεν πρέπει να τα προτιμάμε σε καμία περίπτωση σε πιο επίσημο ντύσιμο ή στο γραφείο. Είναι μεγάλο στυλιστικό λάθος.

Οι καδένες και τα κοσμήματα
Μπορεί να είναι το αγαπημένο αξεσουάρ των ράπερ επειδή όμως δεν είμαστε όλοι ράπερ ή σταρ του MTV όταν επιλέγουμε μια βαριά καδένα το μόνο που καταφέρνουμε είναι να έχουμε ένα πολύ άσχημο στυλ που δεν είναι αυθεντικό. Οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν να φορούν πολλά κοσμήματα μαζί, είναι δείγμα ακαταστασίας και προχειρότητας.

Το μέγεθος των ρούχων
Δεν έχει να κάνει με το βάρος μας αλλά με τη σωστή εφαρμογή. Πολύ συχνά τυγχάνει να έχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό μας και τα νούμερα που επιλέγουμε να είναι λάθος. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε δοκιμαστήριο πάρτε μαζί σας ένα νούμερο μικρότερο και ένα μεγαλύτερο. Ίσως συνειδητοποιήσετε πως τόσο καιρό κάνατε λάθος επιλογές και πως άλλο είναι το ιδανικό μέγεθος ρούχων για εσάς.

Οι φίρμες
Ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες, το να φοράς ένα ρούχο του οποίου η μάρκα είναι πολύ ευδιάκριτη δε θεωρείται σημάδι κομψότητας και καλής αισθητικής. Το αντίθετο μάλιστα.

Όλη η επικαιρότητα