Σπίτι & Διακόσμηση

Τα trend στη διακόσμηση για το 2021- Οι νέες τάσεις που πρέπει να γνωρίζεις

Ακούστε το άρθρο

Η καινούργια χρονιάελπίζουμε να φέρει σε όλους τη χαρά και την αισιοδοξία που μας λείπει. Η έλευση του νέου έτους είναι συνήθως και μια αφορμή για όμορφες αλλαγές στο σπίτι μας που μπορούν να βελτιώσουν και τη ψυχολογία μας. Το 2021 πολλά πράγματα αλλάζουν στη διακόσμηση κάποιες τάσεις βέβαια παραμένουν αποδεικνύοντας το πόσο διαχρονικές είναι…

Το χρώμα της χρονιάς θα είναι το γκρι σε σκούρες αλλά και πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Ένα χρώμα που ταιριάζει τόσο σε κλασσικά σπίτια όσο και σε πιο μοντέρνα και που επιτρέπει να δοκιμάσεις άπειρους συνδυασμούς με έπιπλα, διακοσμητικά στοιχεία, πίνακες και υφάσματα στις κουρτίνες.

Το μοντέρνο ρουστίκ, το ανακάτεμα δηλαδή παλαιών και νέων στοιχείων με όμορφο τρόπο είναι μια ακόμα τάση που θα δούμε πολύ να ακολουθείται φέτος. Μας επιτρέπει να αναδείξουμε vintage κομμάτια σε έναν μοντέρνο χώρο και να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη δημιουργική διάθεση μέσα στο σπίτι. Εδώ, χρειάζεται λίγη προσοχή ως προς το συνδυασμό των χρωμάτων, των επίπλων και την σωστή τοποθέτησή τους στο χώρο για να έχουμε μια αρμονική εικόνα. Είναι καλό να αποφεύγουμε υπερβολές όπως υπερ- συσσώρευση αντικειμένων που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα μη επιθυμητό και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Τα σχέδια των τοίχων είναι μια τάση των Millenians που δε λέει να φύγει. Φέτος, θα τα δούμε να φοριούνται πολύ, τουλάχιστον στα πιο κομψά και πρωτοποριακά σπίτια. Οι φιγούρες προσώπων είναι το απόλυτο trend που θα κάνει το σπίτι σας να ξεχωρίσει!

Τα ουδέτερα χρώματα αλλά και το βιομηχανικό στυλ βρίσκεται στο top των φετινών τάσεων.

Από την άλλη μεριά οι τάσεις του 2021 θέλουν να φέρουν τη φύση μέσα στο σπίτι. Ίσως έχει να κάνει και με τον πολύμηνο εγκλεισμό της χρονιάς που πέρασε… Όπως θα δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν, τα φυτά εσωτερικού χώρου και οι πράσινοι διάκοσμοι μπορούν να φέρουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα ακόμα και αν είστε φαν του μινιμαλισμού στη διακόσμηση.

Ανοιχτόχρωμα ξύλα παντού “απαιτεί” η νέα χρονιά. Στο πάτωμα, στα έπιπλα ακόμα και στους τοίχους. Πάρτε μια μικρή γεύση του πώς μπορεί ένας χώρος να μεταμορφωθεί με το ξύλο, να γίνει πιο ζεστός και να προσφέρει θαλπωρή!

Όλη η επικαιρότητα