Categories: Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πρεμιέρα στο Μόναχο για τα ελαστικά χωρίς αέρα

Share

Την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησαν τα ελαστικά χωρίς αέρα της Michelin, τοποθετημένα στους τροχούς ενός MINI Hatch.

Η Michelin επιχειρεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες τα ελαστικά χωρίς αέρα.

Πρόκειται για τα Michelin Uptis τα οποία πραγματοποίησαν την πρώτης του δημόσια εμφάνιση, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Κινητικότητας του Μονάχου, τοποθετημένα στους τροχούς ενός MINI Hatch.

Τα Michelin Uptis παρουσιάζουν μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων σε σχέση με τα γνωστά σε όλους ελαστικά, καθώς δεν κινδυνεύουν από κάποιο κλατάρισμα ή τη σταδιακή απώλεια της πίεσης.

Σε έναν ακόμα τομέα στον οποίο τα Michelin Uptis πρωτοπορούν είναι αυτός της βιωσιμότητας, καθώς πέρα από το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, οι ποσότητα των πρωτογενών υλικών που απαιτείται για τη δημιουργία τους είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με εκείνη ενός συμβατικού υλικού.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι οι πιθανότητες της πρόωρης φθοράς (π.χ. εξαιτίας της χαμηλότερης πίεσης) ή της καταστροφής ενός ελαστικού μειώνονται σημαντικά, τότε η χρήση των Michelin Uptis μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την εξοικονόμηση 200 εκατομμυρίων ελαστικών σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τη Michelin, τα πρώτα Uptis ελαστικά πρόκειται να διατεθούν στην αγορά το 2024, αλλάζοντας τον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή: carandmotor.gr