Εκπαίδευση Ηλεία

Τηλεδιάσκεψη στην Α’θμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηλείας για τα αυξημένα κρούσματα Covid-19

Ακούστε το άρθρο

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον νομό Ηλείας, και όσον αφορά τη σχολική κοινότητα, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκος Κλάδης, διοργάνωσε χθες τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολικών μονάδων της Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι, ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού στο σχολείο τους, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Ήταν μία κίνηση, όπως τόνισε ο κος Κλάδης, που έπρεπε να γίνει τόσο για την ασφάλεια των μαθητών, όσο φυσικά και των εκπαιδευτικών, σε μία χρονική περίοδο όπου τα κρούσματα αυξάνονται και στην Ηλεία και φυσικά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Ήταν μία από τις τακτικά προγραμματισμένες επαφές για παροχή κατευθύνσεων προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Ηλείας στην πρωτοβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης» τόνισε σχετικά ο κ. Κλάδης, για να συμπληρώσει ότι «ήταν μία πρωτοβουλία δική μας, έτσι ώστε να τροφοδοτήσουμε την επικοινωνία με τους διευθυντές μας και τους προϊσταμένους, για να δούμε κάποια θέματα, να δώσουμε κάποιες κατευθύνσεις, ενόψει και των εξελίξεων που έχουμε με τα υγειονομικά Πρωτόκολλα, λόγω των κρουσμάτων που αρχίζουν σιγά-σιγά να αυξάνονται».

Τώρα όσον αφορά το θέμα του μαθητή σε δημοτικό σχολείο του Πανόπουλου, όπου κοντινός του συγγενής βρέθηκε θετικός στον ιό, ο κύριος Κλάδης ανέφερε ότι το σχολείο στο Πανόπουλο δεν θα κλείσει, απλά είναι σε καραντίνα το παιδί όπως και ο αδερφός του. Μόνο ένα τμήμα στο 3ο δημοτικό Γαστούνης έχει κλείσει από χθες, ενώ στα θετικά είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο ενεργό κρούσμα σε σχολείο τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλη η επικαιρότητα