Ελλάδα

Τηλεκπαίδευση: Σάλος με την προβολή πορνό σε διαδικτυακή τάξη

Ακούστε το άρθρο

Τα πράγματα στην τηλεκπαίδευση ολοένα και…δυσκολεύουν, με το σημερινό (18/11) συμβάν να προκαλεί εκ νέου συζητήσεις γύρω από τα διαδικτυακά μαθήματα.

Αυτή τη φορά, η συζήτηση και τα σχόλια κινούνται γύρω από ένα απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα σε ένα γυμνάσιο της Ρόδου, όταν ”χακαρίστηκαν” διαδικτυακοί λογαριασμοί μαθητών και, ενώ το μάθημα βρισκόταν σε εξέλιξη, κοινοποιήθηκε βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, σε γυμνάσιο της Καλύμνου λογαριασμοί μαθητών χακαρίστηκαν και οι άγνωστοι δράστες εξύβρισαν τους καθηγητές.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, προέβη σε δηλώσεις στη ”Ροδιακή” στις οποίες υποστήριξε:

«Το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Ανάλογα έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει προχωρήσει σε σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστώνΤαυτόχρονα, ήδη από χθες οι μαθητές έχουν παρορτυνθεί να εισέρχονται στο σύστημα για τα διαδικτυακά μαθήματα με τα αληθινά τους στοιχεία και όχι με τη χρήση ψευδωνύμων, για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ασφάλειας.

Ωστόσο, υποστήριξε πως, με εξαίρεση το γεγονός αυτό, η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης διενεργείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

flash.gr

Όλη η επικαιρότητα