Αθλητισμός

Την Δευτέρα μετά τις 21:00 η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο US Open

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό του US Open ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ρίχνονται στη μάχη του US Open τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό του US Open ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου να ρίχνονται στη μάχη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στην πρεμιέρα του στο 4ο και τελευταίο Grand Slam της σεζόν, θα αναμετρηθεί με τον Άντι Μάρεϊ, σε μια αμφίρροπη μάχη που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Βρετανός έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, όμως διαθέτει τεράστια ποιότητα και εμπειρία. Ο Στέφανος πρέπει να να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του, για να πάρει την πρόκριση και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση.

Το ματς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί περίπου στις 21:00GR, στο Arthur Ashe Stadium, μιας και έχει τοποθετηθεί δεύτερο στο πρόγραμμα της ημέρας, μετά τον αγώνα της Μάντισον Κις με τη Σλόαν Στίβενς, που θα ανοίξει το χορό στις 19:00GR.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου από την πλευρά της, που βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό Μajor τουρνουά, στο ντεμπούτο της θα αντιμετωπίσει την Άννα Μπλίνκοβα. Η 22χρονη Ρωσίδα, Νο83 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και η 24χρονη Ελληνίδα, Νο234 του κόσμου θα μονομαχήσουν στο Court 9, περίπου στις 01:00GR, στο τελευταίο προγραμματισμένο ματς της ημέρας στο συγκεκριμένο court. Όσον αφορά στη Μαρία Σάκκαρη, θα αγωνιστεί την Τρίτη (31/08).

Πρεμιέρα στο US Open θα κάνει τα ξημερώματα της Τρίτης και ο Νο2 τενίστας του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος θα παίξει κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ, περίπου στις 04:30GR.

Λίγο νωρίτερα, στις 02:30GR, θα ριχτεί στη μάχη η υπερασπίστρια του τίτλου στις γυναίκες, Ναόμι Οσάκα, αντιμετωπίζοντας την Μαρί Μπόσκοβα.

Από τα υπόλοιπα ματς της ημέρας, ξεχωρίζει το ντέρμπι του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ με τον Νικ Κύργιο στις 04:00GR, αλλά και οι πολύ ενδιαφέρουσες μάχες του Κάσπερ Ρουντ με τον Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά στις 23:00GR και του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Ίβο Κάρλοβιτς στις 20:00GR.

Στις 18:00GR είναι προγραμματισμένα δυο γυναικεία ντέρμπι. Της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα κόντρα στη Ντόνα Βέκιτς και της Σιμόνα Χάλεπ κόντρα στην Καμίλα Τζιόρτζι.

Πηγή: Tennis24

Όλη η επικαιρότητα