Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την μάχη με την καθημερινότητα κερδίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Ακούστε το άρθρο

Την μάχη με την καθημερινότητα κερδίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω των 106 έργων προϋπολογισμού 270.7 εκ. € που υλοποιήθηκαν ή ξεκίνησαν μέσα στο 2020 εκ των οποίων μάλιστα έχουν ήδη απορροφηθεί  59 εκ ευρώ.

Τα έργα αυτά αφορούν:

-Συντήρηση οδικού δικτύου 68,7 εκ ευρώ

– Μεταφορά μαθητών 80,8 εκ ευρώ

-Ύδρευση και ενεργειακή αναβάθμιση 45 εκ ευρώ

-Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε Αίγιο, Πάλαιρο, και Αμαλιάδα

-Αναβάθμιση Αρχαιολογικών χώρων και θεάτρων 16 εκ ευρώ

-Για ιατρικό εξοπλισμό στα Νοσοκομεία 6, 6 εκ ευρώ

-Για εκθεσιακό κέντρο στη Γαστούνη 3,4 εκ ευρώ

-Για καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Βόνιτσα 3,7 εκ ευρώ

-Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων 5,5  εκ ευρώ

“Με 106 έργα προϋπολογισμού 270.7 εκ. € βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών και δυναμώνουμε τη Δυτική Ελλάδα”, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη έχουν ενταχθεί 66 έργα προϋπολογισμού 16,4  εκ ευρώ.

Στον τομέα της επιχειρηματικότητας έχουν ενταχθεί  221 έργα συνολικού προϋπολογισμού 64,4 εκ ευρώ ενώ βρίσκονται υπό αξιολόγηση 8135 προτάσεις για 59,9 εκ ευρώ.

Οι ενεργές προσκλήσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών 3,9 εκ ευρώ και για την σύγχρονη μεταποίηση ο προϋπολογισμός φθάνει τα 10 εκ ευρώ.

“Ενισχύουμε τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του Covid19, προωθούμε την έρευνα και την καινοτομία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σε δηλώσεις του.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Η 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή  19  Μαρτίου στις 14:00 το μεσημέρι με μοναδικό θέμα  , “Δημόσια Υγεία και αντιμετώπιση της πανδημίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας”

Την εισήγηση του θέματος θα κάνει ο Επικεφαλής της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας .

Όλη η επικαιρότητα