WEB tv Ηλεία

Την πολύτεκνη οικογένεια που ζούσε στην παραλία της Κουρούτας στηρίζει καθημερινά μια άνεργη γυναίκα

Ακούστε το άρθρο

Μια άνεργη γυναίκα στηρίζει όσο μπορεί την οικογένεια της 42χρονης κας Κυριακής Σταμνιώτη στην Αμαλιάδα, η οποία με τα 4 παιδιά και τον σύζυγό της, ζούσαν σε μια αυτοσχέδια καλύβα από καλάμια στην παραλία της Κουρούτας.

Ναι μεν, η οικογένεια ζει πλέον σε ένα σπίτι, ωστόσο ο ερχομός στη ζωή του τέταρτου παιδιού τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η ανεργία και η υποχρέωση του ενοικίου, έχουν δυσκολέψει πολύ την καθημερινότητα και τίθεται θέμα επιβίωσης.

Στην μεγάλη αυτή ανάγκη που έχει περιέλθει η οικογένεια, κάποιοι βοήθησαν υλικά, ωστόσο η κα Σταμνιώτη δέχτηκε, όπως καταγγέλλει στην εφ. «Πατρίς», και τηλεφώνημα κάποιου, ο οποίος την ρωτούσε διάφορα «περίεργα» πράγματα, όπως για την εμφάνισή της, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την δύσκολη κατάσταση της οικογένειας!

«Δέθηκα με την οικογένεια»

Καθημερινά δίπλα τους στέκεται η κα Χριστίνα, η οποία δεν θέλει την δημοσιοποίηση των στοιχείων της, λέγοντας ότι αυτό που κάνει, το κάνει από ανθρωπιά για τα 4 παιδάκια, που δεν έχουν τα στοιχειώδη.

Πέραν του επιδόματος τέκνων  των 560 ευρώ το δίμηνο, η οικογένεια δεν διαθέτει άλλο έσοδο, ενώ φορείς και αρχές δεν βοηθούν την οικογένεια, με αποτέλεσμα η κα Χριστίνα να βρίσκεται σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι τους, πηγαίνοντας κάποια τρόφιμα, από το υστέρημά μας, όντας άνεργη και αυτή!

«Γνώρισα την οικογένεια, από την πρώτη δημοσίευση που κάνατε στην «Πατρίδα», πριν από λίγους μήνες και από τότε προσπαθώ να προσφέρω ότι μπορώ σε αυτή την οικογένεια.

Έχω δεθεί με την οικογένεια, αγάπησα τα παιδάκια και προσπαθώ να βοηθήσω όπως μπορώ. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Μπορεί η οικογένεια να κατάφερε να φύγει με την στήριξη τότε του κόσμου από την παραλία, ωστόσο οι ανάγκες παραμένουν», αναφέρει συγκινημένη η κα Χριστίνα.

«Είναι δύσκολα…»

Η γυναίκα που βρίσκεται στο πλευρό τους, όπου τα παιδάκια την θεωρούν θεία τους, ζητά απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν και το ελάχιστο, γιατί για την οικογένεια και «το ελάχιστο» είναι πολύτιμο.

«Ήρθε στη ζωή και το τέταρτο παιδάκι τους. Είναι δύσκολα. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε όλες τις καθημερινές ανάγκες που υπάρχουν. Δεν διαθέτουν τα απαραίτητα στο σπίτι, κρεβάτια, σκεπάσματα για τα παιδιά.

Προσπάθησα να κάνω ότι μπορώ. Παραχώρησα μια σόμπα που είχα, έφερα ξύλα. Είναι δυσβάσταχτο αυτό που βιώνει η οικογένεια. Και για μένα αυτό δεν είναι εύκολο. Πιστέψτε με. Είμαι άνεργη αυτή τη στιγμή, γιατί η δουλειά μου είναι εποχιακή. Οπότε και εγώ είμαι με ένα ταμείο ανεργίας.

Ξέρω, ότι όλοι μας βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας, τώρα και με την πανδημία. Όμως, αν μπορώ εγώ έστω με το επίδομα που παίρνω να προσφέρω μια μικρή, καθημερινή βοήθεια στην οικογένεια, θεωρώ ότι μπορούμε όλοι μας να προσφέρουμε κάτι.

Δεν είναι ανάγκη να είναι πολλά. Ότι μπορεί ο καθένας, μια μικρή βοήθεια, μπορεί να βοηθήσει πολύ αυτή την οικογένεια. Μπορεί να την στηρίξει.

Μετά την δεύτερη δημοσίευση ο κόσμος βοήθησε σε ένα βαθμό, στέλνοντας ρουχαλάκια και παιχνίδια για τα παιδιά, που τους έδωσε μεγάλη χαρά.

Δεν ήταν πολύς ο κόσμος που βοήθησε. Αντιθέτως, υπήρξαν και κάποια πράγματα που δεν αρμόζουν να συμβαίνουν. Υπήρξαν ανήθικα τηλεφωνήματα στην κα Σταμνιώτη από κάποιους που θεώρησαν ότι μια γυναίκα που βρίσκεται στην κατάσταση την οποία βρίσκεται, θα είναι πρόθυμη για οτιδήποτε, αρκεί να μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά της.

Νοιώθω ντροπή για αυτό το πράγμα. Δεν επέλεξαν να έχουν αυτά τα προβλήματα και θέλω να τονίσω ότι δεν ζητιανεύουν. Απλά, χρειάζονται την στήριξη όλων μας. Γιατί μπορεί σήμερα να βρίσκεται αυτή η οικογένεια σε ανάγκη και «αύριο» να είναι ένας από εμάς στη θέση τους.

Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει αλληλεγγύη και αγάπη προς τους συνανθρώπους μας».

«Μου έκαναν περίεργα τηλεφωνήματα»

Φοβισμένη από την τηλεφωνική παρενόχληση που δέχτηκε η κα Σταμνιώτη δεν θέλει πλέον να φαίνεται το πρόσωπό της. Ευχαρίστησε την γυναίκα που καθημερινά τους στηρίζει, ζητώντας μια δουλειά για τον σύζυγό της, ώστε να ζήσουν την οικογένειά τους: «Ευχαριστούμε πολύ την κα Χριστίνα που είναι δίπλα μας από την αρχή. Δεν έχω λόγια. Είναι και αυτή άνεργη, αλλά βρίσκεται κοντά μας, κοντά στα παιδιά που την αγαπάνε.

Είναι δύσκολο χωρίς δουλειά και ένα επίδομα, να ζήσουμε 6 άνθρωποι. Παίρνω κουράγιο, που ακούω τα παιδιά να παίζουν, να γελάνε. Οι ανάγκες οι καθημερινές μεγάλες για τα παιδιά και το ενοίκιο, οι λογαριασμοί.

Ένα μεσημέρι έγιναν κάποια περίεργα τηλεφωνήματα. Με ρωτούσαν τι ύψος έχω, πόσα κιλά είμαι, πόσο χρονών είμαι, αν είμαι παντρεμένη, αν έχω παιδιά και τέτοια. Δεν δέχομαι τέτοια πράγματα.

Αν θέλεις να βοηθήσεις, δεν ρωτάς τέτοια πράγματα. Φοβάμαι λίγο είναι η αλήθεια. Δεν ξέρω πια, τι βρίσκεται πίσω από ένα τηλέφωνο…», επισημαίνει με φόρτιση.

Αυτές τις μέρες την οικογένεια θα βοηθήσει το παράρτημα Αμαλιάδας του Ερυθρού Σταυρού.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν είτε με τρόφιμα, είτε με κάποιο χρηματικό ποσό την οικογένεια, μπορούν να επικοινωνούν με την κα Σταμνιώτη στο τηλ. 6907659505.

Το ΙΒΑΝ του  τραπεζικού  λογαριασμού  της οικογένειας στην Εθνική Τράπεζα είναι το εξής: GR 8701103280000032861324997.

Όλη η επικαιρότητα