Viral

Τι έχει “προφητεύσει” ο Νοστράδαμος για το 2021;

Ακούστε το άρθρο

Όσα χρόνια και αν περάσουν οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το μέλλον δεν παύουν να είναι δημοφιλείς. Το βιβλίο του “Οι Προφητείες” που εκδόθηκε πριν 465 χρόνια, κάθε χρόνο γίνεται ξανά και ξανά αντικείμενο μελέτης. Κάποιοι τον παίρνουν στα σοβαρά άλλοι ανατρέχουν σε αυτό απλά και μόνο για να βάλουν λίγο μυστήριο στην μονότονη καθημερινότητά τους ακόμα και αν γνωρίζουν πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο μια απατηλή ερμηνεία της πραγματικότητας… Ο φόβος και ο μυστικισμός συχνά, γοητεύουν τους ανθρώπους.

Γεννήθηκε στην επαρχία Saint Rémy της Γαλλίας το Δεκέμβριο του 1503. Τα κείμενά του έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ γραφής και οι αναφορές του στα μελλούμενα δεν είναι ποτέ σαφείς αλλά χρίζουν ερμηνείας. Πολλοί θεωρούν ότι πολλά από αυτά που έχει πει βγήκαν αληθινά, ξεχνούν ωστόσο πως άλλες τόσες προφητείες του μπορεί να ήταν “λανθασμένες” και κανείς να μην έδωσε σημασία. Λέγεται πως είχε “δει” την άνοδο του Χίτλερ, τη δολοφονία του Κέννεντι, την πτώση των Διδύμων Πύργων και πολλά άλλα ιστορικά γεγονότα.

Ας  σταθούμε όμως στο 2021 και στις ερμηνείες που ήδη έχει αρχίσει να κάνει ο διεθνής τύπος για να συναρπάσει το αναγνωστικό κοινό.

Τι έχει προφητεύσει ο Νοστράδαμος για το 2021;

Ο “προφήτης” μιλά ζωντανούς νεκρούς και υπαινίσσεται πως θα έρθει ένα μεγάλο κακό, μια αρρώστια θα χτυπήσει την ανθρωπότητα (και άλλη;). Μητέρες και πατεράδες λέει, θα υποφέρουν από στεναχώρια ενώ ο κόσμος θα φτάσει σε ένα τέλμα. Μήπως άραγε εννοούσε τον κορωνοϊό και έπεσε λίγο έξω χρονολογικά;

Όχι επιμένουν οι μελετητές και συνεχίζουν: Σύμφωνα με τα γραπτά του “Μετά τη μεγάλη καταστροφή μια ακόμα μεγαλύτερη έρχεται…” Ο Νοστράδαμος μιλά για πείνα σε όλο τον κόσμο και μετακινήσεις πληθυσμών.

“Φαίνεται η φωτιά των ουρανών, μια μεγάλη σπίθα τρέχει” διαπιστώνει ο δυσοίωνος και βλέπει “χαλάζι από τον ουρανό. Οι υποστηρικτές ερμηνεύουν όλα αυτά τα παράξενα ως ηλιακή καταιγίδα ή χτύπημα μετεωρίτη που θα παραλύσει όλα τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά συστήματα στη γη.

Από την άλλη μεριά βέβαια εντύπωση σε κάποιους κάνει η αναφορά σε “έναν μοναχικό εγκέφαλο του οποίου οι μαθητές θέλουν να είναι αθάνατοι και που θα στείλει τα σώματα στη φωτιά”. Εν ολίγοις, η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει τραγικά αποτελέσματα στη ζωή των ανθρώπων και ενδεχομένως το 2021 θα απειλήσει ακόμα και την ύπαρξή τους. “Οι νέοι θα οδηγούν πια το στρατό” λέει και για κάποιους ίσως αναφέρεται στη ρομποτική στρατιωτική τεχνολογία.

“Μεγάλη καταστροφή στο πάρκο της Δυτικής γης”: Πιθανότατα ένας σεισμός θα φέρει καταστροφές στην Αμερική αλλά δε σταματάμε εδώ: «Στην πόλη του Θεού θα υπάρξει μια μεγάλη βροντή, δύο αδέλφια χωρισμένα από το Χάος ενώ το φρούριο υπομένει. Ο μεγάλος ηγέτης θα υποκύψει. Ο τρίτος μεγάλος πόλεμος θα ξεκινήσει όταν καίγεται η μεγάλη πόλη”.

Πολλοί έχουν ερμηνεύσει τα παραπάνω ως προειδοποίηση του Νοστράδαμου για τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν πεθάνει ένας μεγάλος πολιτικός και μάλιστα έχουν στα υπόψιν τους τον Πούτιν, που έχει και κάποια θεματάκια με την υγεία του.

Λένε πως τα οράματά του Νοστράδαμου φτάνουν μέχρι το μακρινό 3797 μ.Χ. Αν πιστέψει κανείς (με αφέλεια) πως όλα αυτά μπορεί να συμβούν μέσα σε ένα έτος είναι απορίας άξιον τι θα έχει απομείνει να καταστραφεί ακόμα τις επόμενες χιλιετίες…

Όλη η επικαιρότητα