Ελλάδα

Τι γίνεται με όσους έχουν κανονίσει τον γάμο τους και πρέπει να μειώσουν τους καλεσμένους

Ακούστε το άρθρο

Τα 100 άτομα είναι ο ανώτατος αριθμός καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες με βάση τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά την προσφυγή στη διαμεσολάβηση σε περίπτωση διαφωνίας για την πληρωμή του κόστους διοργάνωσης τελετών.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση αυτή που αφορά τον κορονοϊό για το χρονικό διάστημα από τις 3 Αυγούστου 2020 έως τις 15 Αυγούστου 2020 ο ανώτατος αριθμός προσκεκλημένων, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 100 άτομα σε:

  • τελετές, (α) όπως γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, καθώς και
  • συνδεόμενες με τις τελετές της περ. (α) δεξιώσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις,

Οι καταναλωτές που:

  • ακύρωσαν προγραμματισμένη τελετή ή άλλαξαν ημερομηνία ή μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων,
  • έχουν πληρώσει στην επιχείρηση με βάση το αρχικό συμφωνητικό κάποιο χρηματικό ποσό,
  • έχει προκύψει διαφωνία με την επιχείρηση όσον αφορά την τροποποίηση του συμφωνητικού και τυχόν μείωση του τιμήματος ή επιστροφή μέρους της προκαταβολής, και
  • η απευθείας διαπραγμάτευσή τους με την επιχείρηση δεν έχει αποδώσει,

διατηρούν την δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού με την προσφυγή στους φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (φορείς ΕΕΔ), που αναφέρονται στο Μητρώο των Φορέων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν την καταγγελία τους στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ηλεκτρονικά στο email 1520@efpolis.gr, επισυνάπτοντας το σχετικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει με την επιχείρηση, είτε μέσω της γραμμής 1520.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, τονίζει ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και θα  παρέμβει σε περίπτωση κατά την οποία θα διαπιστωθεί τυχόν παράβαση των διατάξεων της καταναλωτικής νομοθεσίας.

via

Όλη η επικαιρότητα