Ηλεία Πολιτική

Τι θα γίνει με το νοσοκομείο του Πύργου; – Ερώτηση από βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη.
νοσοκομείο Πύργου
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Καραθανασόπουλος Νίκος και Παπαναστάσης Νίκος.

Μεταξύ άλλων τονίζει:

«Εντός του τελευταίου έτους έχουν αποχωρήσει-παραιτηθεί 17 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από το συγκεκριμένο νοσοκομείο λόγω συνθηκών εργασίας με αποτέλεσμα, ένας ολόκληρος νομός να στερείται σύγχρονων υπηρεσιών υγείας. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει κι άλλο, καθώς ακόμα 7 γιατροί αναμένεται να μπουν σε αναστολή.

Οι μετακινήσεις ιατρών παθολόγων από νοσοκομεία της Πάτρας και της Τρίπολης, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά οδηγούν και τους ίδιους στην εργασιακή εξουθένωση, μετατρέποντάς τους σε εργασιακούς νομάδες, αποδυναμώνοντας τα νοσοκομεία προέλευσής τους.

Ταυτόχρονα, οι συνθήκες εργασίας είναι επισφαλείς για ασθενείς και ιατρούς μιας και αντιστοιχεί ένας ιατρός -και μάλιστα διαφορετικός κάθε μέρα- για εξήντα με εβδομήντα νοσηλευόμενους χωρίς αυτός να έχει ολοκληρωτική γνώση για όλους τους ασθενείς σε μια κλινική όπου δεν υπάρχει ούτε ειδικευόμενος ιατρός και που φιλοξενεί εκτός από παθολογικά περιστατικά και περιστατικά νοσούντων από κορωνοϊό.

Οι 2 μόνιμοι παθολόγοι του νοσοκομείου ανήκουν οργανικά στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Τα κενά σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό και στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, ήταν ήδη τεράστια και στην προ – covid19 εποχή, πόσο μάλλον τώρα, με το 4ο κύμα της πανδημίας».

Όλη η επικαιρότητα