Ελλάδα

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Ακούστε το άρθρο

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες, αλλά και με ποιες καιρικές συνθήκες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα; Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει απάντηση ο Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, τις επόμενες μέρες ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση, και εκτός απροόπτου θα έχουμε καλοκαιρία μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο καιρός, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ιδιαίτερα ήπιος.

Η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2020: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και το βράδυ και στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά. Στο Ιόνιο από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, με ένταση 4 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2020 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 22-12-2020: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί της Δευτέρας τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι από το βράδυ της Τρίτης στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-2020: Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

via

Όλη η επικαιρότητα