Viral

Τι πρέπει να κάνεις αν συναντήσεις αρκούδα για να αποφύγεις την επίθεση

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές συμβουλές είναι, απλώς δίνονται με αστείο τρόπο ώστε να γίνουν viral. Και έγιναν.

Ο λόγος για την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ (NPS), που μοιράστηκε με τον κόσμο μια σειρά από κωμικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις σε μια συνάντηση με αρκούδα.

Εκεί που το ένστικτο υποδεικνύει δηλαδή να τρέξεις, αυτό είναι η χειρότερη ιδέα.

«Σε παρακαλούμε μην τρέξεις μακριά από τις αρκούδες και μη ρίξεις κάτω τους πιο αργούς φίλους σου στην προσπάθεια να σώσεις τον εαυτό σου», λέει η NPS με πάνω από 50.000 shares!

«Αν έρθεις σε επαφή με ακίνητη αρκούδα, απομακρύνσου αργά και στο πλάι. Αυτό σου επιτρέπει να κοιτάς την αρκούδα και μη σκοντάψεις. Η απομάκρυνση με το πλάι είναι επίσης μη απειλητική για τις αρκούδες».

Και συνεχίζει: «Μην τρέξεις, αλλά αν η αρκούδα σε ακολουθήσει, σταμάτα και μείνε ακίνητος. Σαν τα σκυλιά, θα κυνηγήσουν ζώα που τρέχουν. Μη σκαρφαλώσεις σε δέντρο. Τόσο οι γκρίζλι [καφέ] όσο και οι μαύρες αρκούδες μπορούν να σκαρφαλώσουν σε δέντρα».

«Μη ρίξεις κάτω έναν πιο αργό φίλο (ακόμα κι αν θεωρείς πως η φιλία σας έχει κάνει τον κύκλο της», προσθέτει! «Οι περισσότερες αρκούδες δεν θέλουν να σου επιτεθούν, θέλουν να μείνουν στην ησυχία τους. Αυτό δεν θέλουμε όλοι;».

Μας συμβουλεύει όμως να κάνουμε ανθρώπινους θορύβους, ώστε να μοιάζουμε όσο το δυνατόν λιγότερο με λεία. «Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις τη φωνή σου».

Στα πιο σοβαρά τώρα, η NPS προειδοποιεί στην ιστοσελίδα της ότι η αρκούδα έχει συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά και δεν υπάρχει πετυχημένη στρατηγική για να παραμείνουμε ασφαλείς.

Αν τελικά σου επιτεθεί μια καφέ αρκούδα, πρέπει να πέσεις στο έδαφος και να παριστάνεις τον νεκρό. Αν συνεχίσει να επιτίθεται, τότε οφείλεις να παλέψεις χρησιμοποιώντας ό,τι μπορείς να βρεις για να τη χτυπήσεις στο πρόσωπο.

Για τις μαύρες αρκούδες, η στρατηγική «το παίζω πεθαμένος» δεν δουλεύει. Προσπάθησε να ξεφύγεις ή να μπεις σε ένα κτίριο ή ένα αυτοκίνητο. Αν τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατά, τότε πρέπει ξανά να παλέψεις, συγκεντρώνοντας τα χτυπήματά σου στο πρόσωπο του ζώου.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα