Ηλεία

Τι προβλέπει η μελέτη για το δικαστικό Μέγαρο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Σημαντική εξέλιξη στην πολύπαθη υπόθεση της επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου αποτέλεσε η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού επιλογής αναδόχου, ο οποίος προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας στις εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η αποξήλωση των υαλόθηρων του αιθρίου και των κατεστραμμένων σιδηρών υαλοστασίων, η αποκατάσταση των προσόψεων του κτιρίου και των ρηγματώσεων εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας, η αντικατάσταση των υαλόθυρων στο εξωτερικό του κτιρίου, η επισκευή της κεντρικής θύρας εισόδου, χρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών κ.α. Μετά την επιλογή αναδόχου και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση, ενώ παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων και η πρόσβαση των ενδιαφερομένων σε αυτά.

O προϋπολογισμός του έργου ξεπερνάει τις 166.000 ευρώ.

Η ιστορία

Η ιστορία της επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου είναι γνωστή και χρειάστηκε για να φτάσουμε στο σημείο αυτό να καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες από όσους ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ζήτημα. Χρειάστηκε να το επισκεφθούν με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας τουλάχιστον δύο Υπουργοί και δύο Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης και να υπερπηδηθούν μία σειρά από τεχνικά και γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να υπάρξει η σημερινή ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Καθοριστική ώθηση στο ζήτημα έδωσε η αυτοψία που πραγματοποίησε πριν από ένα χρόνο για το συγκεκριμένο θέμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτης Αλεξανδρής, μετά την επίσκεψη του οποίου αποδεσμεύτηκαν τα χρήματα που είχαν διατεθεί από προηγούμενες διοικήσεις του Υπουργείου για τον σκοπό αυτό χωρίς όμως να έχει καταστεί μέχρι τότε δυνατή η αξιοποίησή τους. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας είχαν επισκεφθεί μέχρι και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επίτιμο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ζητώντας τη συμβολή του για την επίλυση του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας εμφανίστηκε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και δικαιωμένος για την προσπάθεια που καταβλήθηκε επί τόσα χρόνια από το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας προκειμένου το έργο επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο.

Ευχαρίστησε δε όλους όσους συνέβαλλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην εξέλιξη αυτή επιφυλασσόμενος για την ειδικότερη αναφορά τους αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Όλη η επικαιρότητα