Smile

Τοκετός με κορωνοϊό – Η ζωή νίκησε τον θάνατο (video)

Ακούστε το άρθρο

Μία γυναίκα που πάσχει από Covid19 έφερε στη ζωή ένα αγοράκι. Αυτός ο τόσο διαφορετικός τοκετός ήταν και ιδιαιτέρως δύσκολος, δεδομένων των αυστηρών μέτρων προστασίας που έπρεπε να τηρηθούν.

Ο τοκετός καταγράφηκε από κάμερα του Mega που μπήκε στην ειδική μονάδα κορωνοϊού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Μία γυναίκα με Covid-19 φέρνει στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι. Ο χειρουργός μαιευτήρας μαζί με την ομάδα της Β’ μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου, με ειδικές στολές για Covid19, αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το περιστατικό.

Αν και η κλινική έχει ογκολογικό προσανατολισμό, πλέον έχουν δημιουργήσει όλες τις συνθήκες διαχείρισης τοκετών με γυναίκες που νοσούν από κορωνοϊό. Το MEGA μπήκε στην ειδική μονάδα, εκεί που η ζωή για ακόμα μια φορά νίκησε τον θάνατο.

Η μητέρα μεταφέρθηκε από την Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη χωρίς να γνωρίζει ότι νοσεί. Στον προεγχειρητικό έλεγχο έμαθε την αλήθεια την οποία και αμφισβήτησε.

Γιατροί και νοσηλευτές, όσο κι αν έχουν εκπαιδευτεί για περιστατικά Covid-19, πάντα νιώθουν την αγωνία για τον κίνδυνο διασποράς αλλά και για την εξέλιξη της υγείας που μπορεί να υπάρχει για κάθε λεχώνα.

Πρόκειται για το πέμπτο παιδί που γεννιέται από μητέρα θετική στον κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με απόλυτη επιτυχία. Διοίκηση και ιατρικό προσωπικό έχουν θέσει νέες βάσεις λόγω του ιού, που διαμορφώνουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τη μέλλουσα μητέρα και τα νεογνά που θα έρθουν στη ζωή εν μέσω πανδημίας.

Παρακολουθήστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Mega:

Όλη η επικαιρότητα