Αθλητισμός Εκκλησία

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Εμμανουήλ Καραλή συγχαίρει ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Ακούστε το άρθρο

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Πυργιώτη πρωταθλητή στίβου Εμμανουήλ Καραλή συνεχάρη, με επιστολή του, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος.

Ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του, επί τη ευκαιρία των πρόσφατων επιτυχιών τους, τονίζει: «Είμαστε και εμείς περήφανοι για σας, γιατί στην καρδιά σας χτυπά ο δυνατός παλμός της καρδιάς του λιονταριού της Αφρικής, αλλά και ο παλμός των αθλητών της Αρχαίας Ελλάδας και των εμπνευστών των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων. Είστε οι κατεξοχήν πρεσβευτές του “ευ αγωνίζεσθαι” και του αθλητικού ιδεώδους».

«Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής προσπαθεί μέσα από τις ποικιλόμορφες δραστηριότητές του, ιδιαίτερα στις αθλητικές ακαδημίες του, να μεταδώσει το ίδιο πνεύμα σε όλα τα παιδιά της Αφρικής», επισημαίνει ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

«Σας ευλογώ και σας χαιρετώ από την Καθέδρα του Αγίου Μάρκου και σας εύχομαι ο Θεός να σας ευλογεί, να σας προστατεύει και να σας χαρίζει πάντοτε επιτυχίες και όλοι μαζί ευχόμαστε “Citius, Altius, Fortius” (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά), όπως είπε ο Πιέρ ντε Κουμπερντέν», καταλήγει ο πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Όλη η επικαιρότητα