Ηλεία

Το δάγκωμα του φιδιού, ο κορωνοϊός και η ανάστατη.. Ζαχάρω!

Ακούστε το άρθρο

Ντόμινο θετικών κρουσμάτων εμφανίζει ο δήμος Ζαχάρως και συγκεκριμένα η περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου, αφού μετά το θετικό κρούσμα ηλικιωμένης γυναίκας την περασμένη Κυριακή φαίνεται πως θετικοί είναι και άνθρωποι από το στενό της περιβάλλον, καθώς και δύο αδέρφια που δεν έχουν επαφή με την οικογένειά της ηλικιωμένης και εντόπισαν τυχαία πως είναι θετικοί.

Ειδικότερα, θετικά βγήκαν τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού στα οποία υπεβλήθη ένα ζευγάρι το οποίο έχει συγγενικούς δεσμούς με την 83χρονη που είχε νοσήσει την περασμένη Κυριακή. Θετικός ωστόσο βρέθηκε και ένας αλλοδαπός άνδρας που φρόντιζε την ηλικιωμένη γυναίκα, μαζί με τα δύο παιδιά του που πηγαίνουν στο Λύκειο Ζαχάρως.

Σε περίπτωση που το μοριακό τεστ που έκαναν τα δύο παιδιά είναι θετικό, τότε θα γίνει ιχνηλάτηση από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Και δαγκωμένος… και θετικός!

Τι κι αν ο κορωνοϊός μονοπωλεί την καθημερινότητά μας, τα παράξενα γεγονότα δε σταματούν. Τεράστια έκπληξη προξένησε ένας 58χρονος από το Γιαννιτσοχώρι, που βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως μετά από δάγκωμα οχιάς. Το ιατρικό προσωπικό άμεσα παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα, τονίζοντάς του ωστόσο πώς θα πρέπει να μεταβεί σε νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και η προβλεπόμενη διαδικασία. Ο ίδιος ωστόσο επέλεξε να μεταφερθεί στην Κυπαρισσία, όπου το ιατρικό προσωπικό μην έχοντας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά κάλεσε ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, βάσει πρωτοκόλλου έλαβε δείγμα από τον 58χρονο προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι φορέας του ιού. Προς έκπληξή τους αλλά και του ιδίου το αποτέλεσμα ήταν θετικό, γεγονός που κινητοποίησε τις στενές επαφές του να εξεταστούν με τον αδερφό του να είναι και αυτός θετικός. Αμφότερα τα δύο αδέρφια προέρχονται από την περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου.

Όλοι σε καραντίνα

Όλα τα προαναφερόμενα θετικά κρούσματα έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα, ενώ αναμένεται να γίνει άμεσα από ανθρώπους του ΕΟΔΥ ιχνηλάτηση των στενών επαφών τους. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο 58χρονος δεν είχε συμπτώματα, ενώ λόγω αυτού υπήρξε δίωρο κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Κυπαρισσίας προκειμένου να γίνει απολύμανση όλου του χώρου και τέθηκε μια νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως σε προληπτική καραντίνα λόγω στενής επαφής με τον 58χρονο.

Ελεγχόμενη κατάσταση!

Σε επικοινωνία της “Π” με τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως Προκόπη Παπαζαφείρη, τονίστηκε πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η διακοπή της διασποράς του ιού και τις επόμενες ημέρες θα γίνει ιχνηλάτηση των στενών επαφών όλων των κρουσμάτων. Παράλληλα, γνωστοποίησε λεπτομέρειες και για τη διαδικασία εμβολιασμού που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί στο Κέντρο Υγείας. Ο εμβολιασμός αυτός θα αφορά την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών.

Όλη η επικαιρότητα