Categories: ΕΠΣ Ηλείας

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Οι Ηλείοι παράγοντες αγωνιούν για το μέλλον της Α1!

Share

Έχουμε ήδη  αγγίξει τους εννέα σχεδόν μήνες αγωνιστικής απραξίας  στα τοπικά πρωταθλήματα, όχι μόνο της ΕΠΣ Ηλείας αλλά  σε όλη την Ελλάδα, και όπως όλα δείχνουν, αυτή την ώρα που μιλάμε, είναι άγνωστη η έναρξη των πρωταθλημάτων, της νέας περιόδου! Κάτι που επιβεβαίωσε στο χθεσινό μας φύλλο, με ανακοίνωσή του και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας κ. Άρης  Κουλούρης: «Όπως δείχνει η πορεία της πανδημίας με την μετάλλαξη Δέλτα, τόσο εμείς όσο και τα σωματεία οφείλουμε να τηρήσουμε στάση αναμονής για εύλογο χρονικό διάστημα έτσι ώστε οι προκηρύξεις και ο προγραμματισμός των ομάδων να έχουν ουσιαστική και καλύτερη εφαρμογή. Μόλις σταθεροποιηθεί το τελευταίο κύμα του κορωνοϊού θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από την ΕΠΣ Ηλείας. Θα υπάρξει μια αναγκαία καθυστέρηση στην έναρξη των πρωταθλημάτων προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες και με υψηλό κόστος ενέργειες των σωματείων μας, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουλούρης».

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, η «Πατρίς – Σπορ» ζήτησε τη γνώμη πέντε καταξιωμένων  παραγόντων  του Ηλειακού Ποδοσφαίρου!

Αναλυτικά  οι δηλώσεις των παραγόντων:

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος Δόξας Ν. Μανωλάδας):

«Δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό»!

«Όπως ξέρεται πάντα προέχει η υγεία όλων μας! Όμως επειδή όλοι εμείς  οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, κοντεύουμε να το ξεχάσουμε…, περιμένουμε πως και πως για να ξεκινήσουμε ενόψει της νέας περιόδου! Όμως η χθεσινή ανακοίνωση στον τύπο του προέδρου της ΕΠΣΗ κ. Άρη Κουλούρη, μας «δένει» κυριολεκτικά τα χέρια! Δεν μπορούμε πλέον, παρότι έχουμε ξεκινήσει κάποιες διεργασίες ως ομάδα, κλείνοντας ακόμα και προπονητή, να κάνουμε κάτι!  Ουσιαστικά ο  αρχικός προγραμματισμός μας ,  δεν μπορεί να ισχύσει! Όμως  εμείς  είμαστε δεκτικοί σε ότι αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή, ερμηνεύοντας φυσικά τις εντολές της ΕΠΟ!  Από εκεί και πέρα θα πρέπει η ΕΠΣΗ, να μας πει έστω στο περίπου πότε θα ξεκινήσει η Α1 κατηγορία, και πως θα είναι! Δηλ. όπως  ήταν έως τώρα, θα γίνει σε δυο ομίλους κ.λ.π. Όσο παραμένουμε στο «σκοτάδι» , όλα είναι πιθανά να συμβούν, ακόμα δηλ. να μην ξεκινήσει και καθόλου το νέο πρωτάθλημα.»!

ΠΑΝΟΣ  ΓΚΟΓΚΑΚΗΣ (Γεν. Αρχηγός  Νίκης Τραγανού):

«Θέλουμε  να ξεκαθαρίσει η κατάσταση»!

«Βαδίζουμε ήδη προς το τέλος Ιουλίου, και πλέον είναι αδύνατο να  μην γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, και το βασικότερο σε ποια μορφή θα ξεκινήσει!  Επειδή τελευταία ακούγονται διάφορα σενάρια, όσο για το πότε θα ξεκινήσει, και αν τελικά ξεκινήσει, εμείς ως Νίκη Τραγανού, όπως άλλωστε όλες οι ομάδες, θέλουμε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση αυτή, όσο γίνεται νωρίτερα! Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει σαφής ημερομηνία! Θέλουμε να κάνουμε προγραμματίσω, γνωρίζοντας το πότε θα ξεκινήσει η Α1 κατηγορία, και το βασικότερο όλων, πως θα είναι η νέα κατηγορία! Εμείς  λόγω της κατάστασης που βιώνουμε, και στα πλαίσια της μείωσης των εξόδων, έχουμε ζητήσει από πέρυσι από την ΕΠΣΗ, τη δημιουργία δυο ομίλων! Θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά τα ζητήματα θα τα δει η νέα  διοίκηση της ΕΠΣΗ και θα πράξει ανάλογα, πριν είναι πολύ αργά, και πριν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο «τελειώσει. Εμείς  που αγαπάμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θέλουμε να  επιστρέψουμε στα πρωταθλήματα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία, στον Ηλείο φίλαθλο να θυμηθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,  που κοντεύει να ξεχάσει!»

ΑΛΕΞΗΣ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Γεν. Αρχηγός Ξενοφώντα Κρεστένων):

«Λόγω  συνθηκών δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός »!

«Πάνω  από όλα  προέχει η υγεία όλων μας! Έτσι  αυτή την στιγμή , όπως δείχνει η πορεία της πανδημίας με την μετάλλαξη Δέλτα, δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα  της Α1 κατηγορίας,  στην ωρα που ξεκινούσε κάθε χρόνο,  λόγω  των νέων συνθηκών που βιώνουμε!  Όμως όλοι εμείς που ασχολούμαστε από χόμπι με το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, θα πρέπει να γνωρίζουμε, τι θα κάνουμε εγκαίρως, ώστε να πράξουμε ανάλογα, κάνοντας τον προγραμματισμό μας! Έως τώρα όλες οι ομάδες υπολειτουργούμε, λες και δεν θα γίνουν τα πρωταθλήματα ούτε τη νέα περίοδο! Κάτι που δεν θέλουμε να σκεπτόμαστε!!! Άλλωστε θα είναι κρίμα για την διοργανώτρια αρχή αλλά και το Ηλειακό Ποδόσφαιρο, να χάσουμε και την επομένη περιόδου. Όμως επαναλαμβάνω προέχει η υγεία! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γνωρίζουμε το τι θα γίνει, ζώντας αυτή την ώρα με την αγωνία! Και φυσικά όσο θα κυλά ο χρόνος, άλλο τόσο θα κορυφώνεται η αγωνία όλων(Παραγόντων, Προπονητών , Παικτών και Φιλάθλων), για το αν ξεκινήσουμε, και αν φτάσουμε έως το τέλος»!

ΣΑΚΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ (Γεν. Αρχηγός  Προοδευτικής Μανωλάδας):

«Όλα μπορούν… να συμβούν»!

«Από  την αρχή που ξεκίνησε η δεύτερη καραντίνα  τον περασμένο  Νοέμβριο,  σας είχα πει και δικαιώθηκα, ότι αυτή η καραντίνα θα πάει πολύ μακριά! Να λοιπόν φτάσαμε στα τέλη Ιουλίου, και πλέον  κανείς… , ούτε φυσικά η ΕΠΣ Ηλείας, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα , το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α1!  Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό για τη νέα περίοδο! Για αυτό και πλέον  σχεδόν οι ομάδες αυτή την ώρα δεν ακούγονται, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή η μια μετά την άλλη σχεδίαζε την έναρξη της προετοιμασίας της! Έτσι και η δική μας ομάδα, κρατά στάση  αναμονής όπως δήλωσε και ο κ. Κουλούρης και περιμένουμε! Θέλω να πιστεύω  ότι έστω και τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η Α1, για την οποία θα πρέπει και η διοργανώτρια εγκαίρως να μας ενημερώσει με ποιους όρους θα γίνει, και ιδίως αν θα γίνει  σε δυο ομίλους , όπως ακούγεται τελευταία»!

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Γεν. Αρχηγός  “Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ”):

«Δεν  μπορούμε να κάνουμε σωστό προγραμματισμό»!

“Δυστυχώς, το νέο κύμα της πανδημίας και η μετάλλαξη που ήρθε στη χώρα μας δεν αφήνει τις ομάδες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πολλά περιθώρια για να κάνουν σωστό προγραμματισμό.

Κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Κανείς δεν γνωρίζει τους όρους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες. Κανείς δεν μας έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρχουν και πόσοι φίλαθλοι στα γήπεδά μας. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι, αν τελικά ξεκινήσουν, ότι θα ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα.

Εμείς από την πλευρά μας, σεβόμενοι την ιστορία της ομάδας μας, έχουμε ξεκινήσει κανονικά τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Βεβαίως, στην περίπτωση του ΑΣΤΕΡΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ το σύνολο των δεδομένων θα υπάρξουν από τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία του και θα αναμένουν την έναρξη μέσω φιλικών αναμετρήσεων. Ευχή όλων είναι αρχίσουν και πάλι οι ποδοσφαιριστές να χαρίζουν και χαρά και διασκέδαση στους φιλάθλους, αλλά και οι ίδιοι σύντομα να βρεθούν στους αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε αυτή είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Η χαρά του ίδιου του παιχνιδιού”.